SECTA SOROS. CUM FUNCȚIONEAZĂ ȘI CE VREA REȚEAUA GLOBALĂ A MILIARDARULUI

10:02, 19 februarie 2020 | Actual, Opinii | 3304 vizualizări | Un comentariu Autor:

Influența lui Soros în lume a fost analizată sub multe aspecte, iar organizația sa descrisă în toate felurile posibile. A rămas totuși neexploatată o grilă de interpretare unică, singura capabilă să dea seamă de sensul profund malefic al acestei grupări mondiale și să deceleze scopurile sale ascunse până în profunzime.

Cea mai bună abordare a schemei globale a lui Soros, ascunse sub denumirea Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society Institute, redenumit apoi Open Society Foundation), este cea care identifică în această rețea tentaculară premisele unei secte în toată regula. Chiar dacă este o rețea profund anti-religioasă, unul din scopurile sale nedeclarate fiind distrugerea credinței în Dumnezeu și a legăturii omului cu sacrul, totuși Fundația pentru o Societate Deschisă are caracteristicile unei secte fanatice, dedicate unui scop absolut și care utilizează orice mijloace pentru a-și atinge țelurile anti-metafizice de transformare o persoanei umane într-un ”om nou”, ”deschis”, manipulabil, de a reuși o spălare completă a creierului și o rescriere a codului ființei umane conform cu cartea sfântă a sectei, care este ”Societatea Deschisă și dușmanii ei” a lui Karl Popper, care reprezintă scriptura acestei secte, precum și a îndeplini scopurile de control și profit ale fondatorului sectei care este George Soros.

De ce este mișcarea lui Soros o sectă și cum funcționează ea?

Fundația globală a lui Soros nu își propune, așa cum clamează, un scop social, civic sau politic și cu atât mai puțin unul umanitar, ci un scop ”metafizic”, adică transformarea speciei umane conform cu viziunea ”Părintelui” fondator care este ”profetul” absolut, intangibil și incontestabil, la fel ca în secte. Voința sa reprezintă autoritatea supremă, impusă prin forța banilor și a influenței pe care și-a cumpărat-o de-a lungul timpului cu cele peste 18 de miliarde de dolari investite în secta pe care a fondat-o și a cărei perenitate vrea să o asigure și după moartea sa, lăsând în acest scop moștenire fundației suma impresionantă de 18 miliarde de dolari, dublând astfel investiția în secta pe care a fondat-o și extins-o pe tot mapamondul și pe care o vrea în activitate și după dispariția sa din această lume.

Ca în orice sectă, Soros și-a crescut și apropiat un grup de adepți, la început mai restrâns, apoi din ce în ce mai larg, cumpărați și promovați pentru a-i pune în aplicare planurile. Adepții lui Soros au față de el o admirație religioasă, totală, motiv pentru care ascultă fără crâcnire directivele Părintelui fondator. De fapt, adepții lui Soros și-au împropriat credința lui în ”omul nou” și acționează în baza unei fervori cvasi-mistice, chiar dacă aceasta este, de fapt, anti-religioasă și anti-umană, vizând ruperea omului de rădăcinile și tradițiile sale și configurarea speciei umane după alte principii decât cele naturale.

Ca orice sectă, gruparea lui Soros își propune transformarea omenirii după dorințele infailibile ale Părintelui fondator. În acest scop, Soros a pătruns în țările sărace unde a aruncat cu bani în stânga și în dreapta, cumpărând conștiințe și achiziționând persoane inteligente pe care le-a pus în slujba scopurilor sale maligne după ce le-a spălat creierii și i-a convertit la principiile ”religiei” societății deschise.

 

Armata sectei lui Soros este acum constituită din toți cei care au beneficiat sau beneficiază în continuare de fondurile sale, din cei care își datorează carierele, școlile și propășirea în viață banilor și influenței exercitate de Fundația pentru o Societate Deschisă sau de nenumăratele ONG-uri finanțate indirect prin multele tentacule extinse global de secta lui Soros. Ca în orice sectă, adepții lui Soros se sprijină și se promovează unii pe alții, împărțind lumea în ”ei” și ”ceilalți”, ”ei” constituind rasa superioară menită să conducă turmele de proști spre societatea deschisă. Acolo unde fanaticii lui Soros ajung pe poziții de putere, se trag unii pe alții în funcțiile de decizie, înlăturând elitele locale, normale, care nu fac parte din casta lui Soros și care nu le împărtășesc ideile și viziunea lor sectară asupra lumii. Așa se face că, în țările unde oamenii lui Soros au avut acces la funcții guvernamentale, ei s-au înconjurat de adepții acestei secte, respingând orice alte persoane care venea pe un traseu al evoluției sociale normale și care nu-și datorau ascensiunea lui Soros și Fundației sale. Străinii de sectă nu puteau fi controlați și de aceea erau ținuți la ușă. Cei care voiau să evolueze social trebuiau să îi jure credință sectei lui Soros și abia apoi aveau acces la treptele sociale superioare.

Cazul României

Acest lucru s-a întâmplat și în România, țară care, la ieșirea din comunism, a căzut în plasa banilor lui Soros care promitea o adevărată meritocrație în care studenții săraci și fără posibilități primeau ”șansa” să se ridice prin munca lor și să își schimbe astfel condiția socială. Dar mierea pe care le-o oferea Fundația pentru o Societate Deschisă și bursele acesteia era, de fapt, otrăvită. Studiile plătite de Soros aveau menirea de a-i transforma pe studenții naivi în adepți ai sectei, aceeași rețea ajutându-i ulterior să avanseze și în carieră pentru a deveni persoane influente și a putea astfel îndeplini obiectivele ascunse ale sectei.

Secta lui Soros a debutat în România imediat după Revoluție, miliardarul american găsind în Silviu Brucan și în Grupul pentru Dialog Social creuzetul din care să își dezvolta influența pe teritoriul României. Dolarii lui Soros aveau mare căutare într-o țară abia ieșită din comunism unde marea majoritate a populației nici nu văzuse cum arată valuta străină, aceasta fiind interzisă în regimul lui Ceaușescu, motiv pentru care cu numai un milion de dolari Soros și-a cumpărat Grupul pentru Dialog Social care a început să îi construiască sponsorului rețeaua de care avea nevoie în România.

La jumătate de an după ce și-a adjudecat Grupul pentru Dialog Social care a continuat să joace în solda miliardarului până în ziua de astăzi, Soros a înființat în România și Fundația Soros, care a devenit în 1997 Fundația pentru Societate Deschisă, filială a rețelei globale al cărei Părinte fondator era. Înființarea de ramuri locale ale sectei a fost mișcarea prin care Soros și-a extins influența nu doar în România, ci și în toată Europa Centrală și de Est. Dar Grupul pentru Dialog Social a rămas pepiniera din care Soros și-a racolat primii adepți și din care au ieșit și mai târziu adevărații fanatici ai mișcării globale sorosiste de creare a ”omului nou”.

Banii investiți de Soros în România au crescut de la an la an, efortul său inițial de a-și crește adepți și de a-i propulsa pe poziții cheie în statul român fiind consistent, până la punctul la care fidelii săi au ajuns să pună mâna pe banii publici și să nu mai aibă nevoie de susținerea financiară a magnatului. Dar datoriile față sponsor și viziunea asupra societății erau tot acolo și după ce ucenicii miliardarului au făcut aripi și au ajuns în poziții importante din societate de unde se puteau plăti singuri și acumula putere, influență și averi considerabile. Așa că aceștia au continuat să facă munca în care fuseseră inițiați de sectă și să își ducă la îndeplinire misiunile pentru care fuseseră antrenați și sponsorizați.

Despre creșterea pepinierei de adepți ai sectei Soros din România și extinderea influenței ei, ca și despre felul în care această mână de fanatici au schimbat fața țării, în episodul următor.

Teodor BUJOR,

Sursa: IZBORSK.MD

Navighează dupa cuvinte-cheie: