Secarea Eufratului. 12 milioane de oameni se confrunta cu lipsa apei în Siria si Irak

16:01, 24 septembrie 2021 | Actual | 761 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

RÂUL EUFRAT A ÎNCEPUT SĂ SECE: ‘O PROFEȚIE A LUI IEREMIA’ [VIDEO]

De ADAM ELIYAHU BERKOWITZ | 22 Septembrie 2021 | BIBLICAL NEWS

El, Cel ce-i zice adâncului: „Pustiit vei fi, și râurile tale le voi seca“;(Isaia, 44:27, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Criza umanitară provocată de războiul civil din Siria, care durează de peste un deceniu, se agravează pe măsură ce râul Eufrat, cel mai lung fluviu din vestul Asiei, se usucă.

 

Nota traducatorului:

Video, WION: „Seceta lovește Eufrat, cel mai lung râu din Asia de Vest | 12 milioane de persoane se confruntă cu lipsa apei în Siria și Irak | Știri”

Descriere video: „Milioane de oameni din Irak și Siria se confruntă cu o penurie de apă, deoarece Eufrat, cel mai lung râu din regiune, este secat. Râul Eufrat este vital pentru multe țări. Lipsa apei a dus la un deficit de energie hidroelectrică.”

Conform unui rabin, aceasta este împlinirea unei profeții din Cartea lui Ieremia.

RÂUL EUFRAT

Izvorând din Turcia, Eufratul curge prin Siria și Irak pentru a se uni cu Tigrul în Shatt al-Arab, care se varsă în Golful Persic. În acest an, precipitațiile din sudul Turciei, unde începe Eufratul, au fost cele mai scăzute din ultimii 30 de ani, iar în ultimii doi ani, regiunea a primit doar 50-70% din precipitațiile normale. Siria se confruntă în prezent cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Eufratul, cu o lungime de 1.700 de mile, este principala sursă de apă potabilă și alimentează trei centrale hidroelectrice care produc electricitate pentru aproximativ trei milioane de locuitori din Siria. Două baraje din nordul Siriei se confruntă cu închiderea iminentă, ceea ce ar lăsa aproximativ trei milioane de oameni fără acces la electricitate. Nivelul apei la barajul Tishrin, primul în care cade râul în interiorul Siriei, a scăzut cu cinci metri și este în prezent la aproximativ zece centimetri deasupra ‘nivelului mort’, când turbinele nu mai produc electricitate.

Izvoarele râului se află în Turcia, iar un acord încheiat între cele două țări în 1987 a permis trecerea în Siria a unei medii anuale de 500 de metri cubi pe secundă de apă. În ultimele luni, această cantitate a scăzut până la doar 200 de metri cubi pe secundă.

Unii experți consideră că Turcia se folosește de criza apei pentru a impune o agendă politică. O mare parte din traseul Eufratului în interiorul Siriei se află în regiunea de nord-est a țării, care este controlată de kurzii semi-independenți, pe care Turcia îi consideră o organizație teroristă. Turcia a confiscat terenuri din Siria de la kurzi pentru a le diminua influența asupra regiunii de frontieră. Autoritățile kurde acuză guvernul turc că reține apa în scopuri politice.

TRIMITERI ÎN BIBLIE

Eufratul ocupă un loc important în Biblie, fiind descris ca situat la marginea Grădinii Edenului.

Și râul al treilea este Tigrul; acesta curge prin fața Asiriei; iar râul al patrulea este Eufratul. (Facerea: 2:14, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

De asemenea, a fost desemnat ca fiind una dintre granițele țării pe care Dumnezeu a dat-o urmașilor lui Avraam.

În ziua aceea a încheiat Domnul legământ cu Avram, zicând: „Urmașilor tăi le voi da pământul acesta, de la râul Egiptului până la Râul-cel-Mare, râul Eufratului: (Facerea, 15:18, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Profetul Ieremia a descris modul în care apele Babilonului, regiunea care include în prezent Siria și Irak, vor seca ca pedeapsă pentru practicile lor idolatre, devastarea fiind atât de completă încât va face ca regiunea, care făcea parte din așa-numita ‘semilună fertilă’, să devină de nelocuit.

În apele lui își punea nădejdea,și se vor face de rușine. Că-i o țară de idoli, dar prin insule n’o să vă mai împăunați! De aceea locuiesc idoli în insule și’n ele fiicele sirenelor vor locui: pe veci nu vor mai fi ele locuite! (Ieremia 50:38-39, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Yosef Berger, rabinul de la Mormântul Regelui David de pe Muntele Sion, a subliniat că tocmai în timpul sărbătorii de Sucot lumea este judecată cu privire la cantitatea de ploaie pe care o va primi în anul următor.

„Este clar că ceea ce se întâmplă în Siria este profeția lui Ieremia”, a spus rabinul Berger. „Dumnezeu iubește întreaga creație, dar națiunile sunt judecate în funcție de modul în care se raportează la Israel. În acest caz, Siria are multe lucruri pentru care trebuie să se pocăiască. Pe măsură ce vedem din ce în ce mai multe semne de ‘geula’ (răscumpărare) care apar exact așa cum au fost profețite, este important să ne amintim profețiile și să nu ne lăsăm distrași de propriile interpretări. Oamenii se concentrează asupra pandemiei și a vaccinului, dar nu înțeleg mesajul implicit al molimei. Oamenii văd seceta, dar ratează semnificația care ar putea conține de fapt soluția.”

„Mesajul simplu este să ne închinăm cu toții Lui Hashem, în Unul Numele Său”, a spus rabinul Berger.

Este interesant de observat că profeția lui Ieremia despre Siria apare chiar în momentul în care o expoziție de artă din Galeria Chisenhale din Londra recreează un ansamblu de coloane din templul păgân de la Palmira, Siria. Artistul Abbas Akhavan, născut în Iran și stabilit la Montreal, a venit cu ideea acestei colonade atunci când a văzut o imagine cu primarul de atunci al Londrei, Boris Johnson, dezvelind o replică a Arcului Palmyrei în Piața Trafalgar din Londra, în 2016.

Modelul citat de artist a fost un model tipărit în 3D, înalt de 28 de metri, creat de Institutul de Arheologie Digitală, reprezentând faimosul arc al Templului original din Palmira, Siria, care a fost expus la Londra în cadrul Săptămânii Patrimoniului Mondial UNESCO. Arcul era o structură romană păgână care se afla în fața Templului lui Ba’al în urmă cu 2.000 de ani pentru a-l onora pe zeul orgiilor și al sacrificiilor de copii. Templul și arcul original au fost distruse de Statul Islamic (ISIS) în 2015. Deși organizatorii au susținut că evenimentul a fost un simbol al protestului împotriva extremismului religios, acesta a coincis cu Beltane, principalul festival de venerare a lui Ba’al.

Atât escatologia creștină, cât și cea musulmană includ profeții despre secarea Eufratului care semnalează sfârșitul zilelor. În islam, unele hadith-uri sugerează că Eufratul va seca, dezvăluind comori necunoscute care vor fi cauza conflictelor și a războaielor. În creștinism, în Cartea Apocalipsei se profețește că Eufratul va seca în vederea pregătirii bătăliei de la Armaghedon.

Nota traducatorului:

Și al șaselea înger și-a vărsat cupa peste râul cel mare, peste Eufrat, și apa lui a secat ca să fie gătită calea’mpăraților de la Soare-Răsare. (Apocalipsa Sfântului Ioan 16:12, Biblia, versiunea IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Sursa: https://saccsiv.wordpress.com