Se iubesc, deci se întâlnesc!

14:44, 17 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 2749 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

A doua întâlnire între preşedintele SUA Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc probabil în martie sau aprilie la Danang, în Vietnam, a relatat cotidianului Washington Post.

Trump ar putea face anunţul vineri, după ce se va întâlni cu oficialul nord-coreean Kim Yong Chol, care urmează să sosească joi la Washington.

Emisarul nord-coreean Kim Yong Chol ar urma să se întâlnească vineri cu președintele american pentru discuții pe această temă. Se crede că oficialul nord-coreean îi va prezenta lui Trump o scrisoare din partea liderului regimului de la Phenian.

Trump şi Kim Jong-Un au semnalat că doresc să se întâlnească din nou, mai ales că negocierile între SUA și Coreea de Nord sunt în impas.

Persoane familiare cu schimburile diplomatice între Phenian și Washington au transmis că summitul, al doilea între cei doi lideri, ar putea avea loc în martie sau aprilie, la Da Nang, în Vietnam.

„Ne străduim să obținem progrese în ceea ce privește obiectivul nostru de a realiza denuclearizarea completă și verificabilă a Coreei de Nord, iar președintele așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească din nou cu liderul Kim la al doilea summit, într-o locație și la un timp care urmează să fie stabilite”, a declarat un reprezentant al Casei Albe, sub protecția anonimatului.

În afară de Vietnam, pentru summit a mai fost luată în considerare şi Thailanda. Guvernul vietnamez şi-a exprimat disponibilitatea de a găzdui întâlnirea atât faţă de cele două Corei, cât şi faţă de Statele Unite.

Sursa: https://www.cotidianul.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,