Se anunță concedieri masive. Mii de angajați vor rămane fără lucru

14:15, 18 martie 2019 | Actual, Externe | 1763 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O decizie importantă care a dus la fuziunea a două bănci de top poate determina ca 30 000 de angajați să fie concediați.

Fuziunea dintre Deutsche Bank şi rivala sa Commerzbank poate face ca, pe termen lung, nu mai puțin de 30 000 de angajați să se afle în pericol de a fi concediați, a afirmat Jan Duscheck, reprezentant al sindicatului Verdi și membru al COnsiliului de supraveghere de la Deutsche Bank.

La nivel global, cele două bănci au aproximativ 140 000 de angajați. Sindicatul și investitorii privesc cu scepticism planul de fuziune anunțat duminică de mai mulți creditori din Germania.

Dacă din punct de vedere al resursei umane, posibilitatea fuziunii vine cu mari riscuri, din punct de vedere economic aceasta a fost primită cu mult optimism. Astfel, după anunț, acțiunile Deutsche Bank şi Commerzbank înregistrau creşteri de 3,3% şi, respectiv, 4% la Bursa de la Frankfurt.

Deşi cele două bănci nu au comentat public discuţiile cu privire la fuziune, ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, a confirmat, lunea trecută, că există negocieri.

O eventuală fuziune între cele două bănci ar crea o instituţie cu active de aproximativ 1,8 trilioane de euro, împrumuturi şi investiţii, şi o valoare de piaţă de aproximativ 25 miliarde de euro (28,3 miliarde de dolari), potrivit datelor de la închiderea şedinţei bursiere de vineri.

Noua instituţie va deţine o cincime din piaţa de retail banking din Germania şi va număra 140.000 de angajaţi la nivel mondial.

Sursa: https://www.capital.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,