Școala online a produs traume copiilor: Cei mai mulți elevi s-au confruntat cu probleme de concentrare și de anxietate

21:51, 19 februarie 2021 | Actual | 142 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Peste 50% dintre elevi susțin că au avut probleme de concentrare în timpul cursurilor online și aproape 20% dintre ei s-au confruntat cu anxietatea, arată sondajul realizat de Asociația Proacta EDU.

În ultimele 6 luni, cel mai mult le-au lipsit prietenii și interacțiunea fizică de la școală, dar o treime dintre elevii chestionați au menționat și activitățile din afara casei.

Întrebați care a fost cea mai mare frică a lor, cei mai mulți au spus că s-au temut să nu piardă pe cineva drag și să nu clacheze în fața emoțiilor.

Un  elev din 5 a menționat și teama de a se îmbolnăvi sau de teama de izolare socială.

Studiul a mai arătat că, în această perioadă, majoritatea a primit sprijin din partea familiei și a prietenilor, dar au fost și 8 % dintre elevi care nu au avut la cine să apeleze.

În ceea ce privește revenirea în sălile de clase, cei mai mulți elevi au spus că au emoții legate de teste și teze și că se tem că nu au înțeles prea bine materia predată online.

Asociația Proacta EDU a realizat studiul în perioada 13-15 februarie în rândul a 930 de elevi din clasele V-IX, care au completat un chestionar online.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro