Salvini schimbă regulile: Porturile Italiei vor fi ÎNCHISE pentru vapoarele europene care salvează migranți pe Marea Mediterană

09:16, 11 iulie 2018 | Actual | 1125 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Italia își va închide porturile pentru navele care efectuează misiuni de salvare în Mediterană și adună la bord migranți din largul coastelor libiene. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne de la Roma, Matteo Salvini.

„Joi voi pune pe masa reuniunii europene de la Innsbruck cererea de închidere a porturilor italiene pentru navele misiunilor internaționale”, a afirmat Salvini pe contul său de Twitter, făcând referire la o reuniune a miniștrilor europeni de interne prevăzută să aibă loc în Austria. „Din păcate, guvernele italiene din ultimii cinci ani au semnat acorduri pentru ca toate aceste vapoare să-și debarce migranții în Italia’”, a adăugat el.

Circa 106 migranți au debarcat la Messina, în Sicilia (sud), în cursul nopții de sâmbătă spre duminică. Ei au fost salvați joia trecută în largul țărmurilor libiene de către nava militară irlandeză Samuel Beckett.

Mai multe misiuni au loc pe Marea Mediterană. Salvini nu a precizat care dintre ele ar fi vizate. Principala dintre ele este operațiunea Sophia, de luptă împotriva traficanților de ființe umane, lansată de Uniunea Europeană în 2015. Ea este plasată sub comandament italian și cartierul său general este la Roma.

Există de asemenea operațiunea Triton, lansată în 2014 de către agenția europeană de control al frontierelor externe ale UE, Frontex, și la care participă și nave ale NATO.

Noul guvern italian a introdus o politică ce vizează să aducă la zero numărul migranților care sosesc pe țărmurile Italiei.

Începând de la 1 ianuarie, 16.687 de persoane au fost debarcate pe țărmurile italiene, dintre care 11.000 provenite din Libia, respectiv cu 80 % mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unor date publicate joi de către Ministerul italian de

Sursa: www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,