Salvini amenință cu scoaterea Italiei din UE: E un cuib de vipere și șacali!

19:31, 27 martie 2020 | Actual, Externe | 948 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fostul vicepremier, Matteo Salvini amenință cu ieșirea Italiei din Uniunea Europeană, în cazul în care UE nu va lua măsurile necesare pentru depășirea crizei post-pandemie.

Liderul celui mai popular partid din Italia – Lega, fostul vicepremier, Matteo Salvini, a criticat Uniunea Europeană pentru tergiversarea adoptării măsurilor de combatere a urmărilor pandemiei de coronavirus și chiar a amenințat cu ieșirea țării din UE.

“E o nebunie. Europa mai are nevoie de 15 zile pentru a decide ce să facă, cui și cum să ajute, dacă îi va ajuta. În condiții extreme, când oamenii mor astăzi de pneumonie, iar mâine ar putea, posibil, să moară de sărăcie”, a declarat politicianul italian publicației affaritaliani.it.

Fiind întrebat de contradicțiile dure în interiorul Uniunii Europene cu privire la măsurile de depășire a urmărilor pandemiei, Salvini a spus:

“Nu e nicio uniune, ci un cuib de vipere și șacali. Mai întâi vom învinge virusul, apoi ne vom gândi la Europa. Dacă va fi nevoie, ne vom lua rămas bun, fără a aduce mulțumiri”.

Joi, presa italiană a anunțat pe surse, că prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, în cadrul ședinței celor 27 de lideri ai UE, care a avut loc în format de videoconferință, a respins proiectul documentului final cu privire la măsuri de depășire a urmărilor pandemiei de coronavirus. Acesta a pus la dispoziție colegilor un termen de 10 zile pentru a identifica „o soluție adecvată care să corespundă situației excepționale”. Premierul a declarat că instrumentele elaborare în trecut în UE, care vizează politica financiar-economică ale unor state, nu mai corespund provocărilor de azi.

Sursa: https://ro.sputnik.md

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,