România, luată în vizor de Putin

12:22, 26 februarie 2019 | Actual, Diverse | 1290 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Preşedintele rus Vladimir Putin amenință România. Rusia ia în calcul desfăşurarea de rachete capabile să lovească \’teritoriile unde se află centrele de decizie\’, în cazul în care SUA vor instala noile sisteme de armament în Europa. Avertismentele deloc voalate ale lui Vladimit Putin au fost analizate, luni, de Mihai Gâdea, la „Sinteza zilei”.

Vladimir Putin a acuzat SUA că au recurs la ‘acuzaţii imaginare împotriva Rusiei pentru a motiva ieşirea lor unilaterală’ din tratat, apreciind că Washingtonul ar fi ‘trebuit să spună ceva sincer’. La fel ca în alte rânduri, preşedintele rus a acuzat SUA de încălcarea Tratatului INF prin instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 în dispozitivul de apărare antirachetă din România şi Polonia, care, potrivit Moscovei, ar putea fi utilizate pentru lansarea rachetelor de croazieră cu rază intermediară de acţiune.

‘Rusia nu intenţionează să desfăşoare prima astfel de rachete în Europa. Dacă însă acestea sunt desfăşurate şi livrate pe continentul european, aceasta va deteriora grav situaţia şi va genera grave ameninţări pentru Rusia’, a declarat preşedintele rus într-un discurs rostit în faţa camerelor reunite ale parlamentului – Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei – menţionând că unele rachete ar putea atinge ‘Moscova în 10-12 minute’.

‘Voi spune clar şi deschis: Rusia va fi constrânsă să desfăşoare armamente care ar putea fi utilizate nu doar împotriva teritoriilor de unde ar putea apărea o ameninţare directă, ci şi împotriva teritoriilor în care sunt situate centrele de decizie pentru folosirea rachetelor’, a ameninţat şeful statului rus, potrivt Agerpres.

Ameninţările deloc voalate ale lui Vladimit Putin au fost analizate, luni, de Mihai Gâdea, la „Sinteza zilei”.

„Vladimir Putin nominalizează în discursul său România, dar modul în care face această nominalizare nu este la nivelul acela de propagandă ieftină în care unii încearcă să ne convingă de ameninţări care nu exită.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, ameninţă România pentru că are pe teritoriul ţării  scutul de la Deveselu. Vorbeşte despre armanent ce ar putea să lovească Federaţia Rusă şi spune nişte cuvinte extrem de grave – că va răspunde la fel”, a spus Mihai Gâdea, citat de A3.

Sursa: https://www.capital.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,