Revoluție în Venezuela, Washingtonul pune paie pe foc

09:02, 24 ianuarie 2019 | Actual, Externe | 1259 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Nicolas Maduro nu are autoritatea pentru a rupe relaţiile diplomatice ale Venezuelei cu Statele Unite, a afirmat miercuri Departamentul de Stat american, după ce liderul de la Caracas a acordat un termen de 72 de ore reprezentanţilor diplomatici ai SUA să părăsească ţara, transmite AFP.

„Statele Unite nu recunosc regimul Maduro (…) În consecinţă, Statele Unite nu consideră că fostul preşedinte Nicolas Maduro are autoritatea legală pentru a rupe relaţiile diplomatice cu Statele Unite sau pentru a declara diplomaţii noştri persona non grata”, a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Nicolas Maduro anunţase anterior ruperea relaţiilor, după ce Donald Trump l-a recunoscut pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar al Venezuelei.

Departamentul de Stat şi-a exprimat satisfacţia că Juan Guaido a făcut cunoscut „tuturor misiunilor diplomatice în Venezuela că Venezuela intenţionează să păstreze relaţiile diplomatice cu toate ţările”.

Statele Unite vor gestiona relaţiile cu Venezuela „prin intermediul guvernului preşedintelui interimar Guaido care a invitat misiunea noastră să rămână în Venezuela”, a spus Departamentul de Stat, adăugând că Washingtonul este pregătit să îl sprijine pe noul şef al statului în timp ce „formează un guvern de tranziţie”.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro
Navighează dupa cuvinte-cheie: ,