Revoluția culturală începe de la Casa Albă. Biden dă afară bustul lui Churchill din Biroul Oval.

13:18, 22 ianuarie 2021 | Actual | 166 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Joe Biden a decis să scoată bustul lui Churchill din Biroul Oval  și a pune în locul său sculpturi și opere de artă reprezentând activiști pentru drepturile minorităților, precum negrii și latino-americanii.Churchill, „dat afară” și de Obama

Bustul lui Churchill a fost eliminat și de Barack Obama când a preluat funcția. Gestul său a fost interpretat la acea vreme de Boris Johnson, care încă nu era premier, un ”afront ”la adresa Regatului Unit. Bustul fostului premier britanic a fost readus la locul său de Donald Trump, scrie Daily Mail.

Nigel Farage, un aliat al lui Trump și lider al partidului Reform UK, spune că eliminarea bustului arată că Biden nu va fi un „mare prieten” al Marii Britanii. El a declarat pentru BBC: „Dacă acest lucru se connfirmă, nu mă va surprinde deloc, deoarece Joe Biden este anti-Brexit. Joe Biden este în favoarea Uniunii Europene. Joe Biden este în favoarea cauzei naționaliste irlandeze. Joe Biden era vicepreședinte când Obama a venit aici în 2016, ne-a privit de sus în jos și a spus că, dacă îndrăznim să votăm pentru independență, vom ajunge la coada Europei. Deci, nu vă așteptați ca Biden să fie un mare prieten al acestei țări, el nu va fi”.