Reuniunea Putin – Trump are loc azi la Helsinki.Președintele american spune că UE este dușmanul SUA

12:44, 16 iulie 2018 | Actual | 1084 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Donald Trump se întâlnește astăzi la Helsinki cu Vladimir Putin, în încercarea de a îmbunătăți relațiile țării sale cu Rusia. Întâlnirea tete a tete se va încheia la ora 14:50, ora Helsinki, iar liderii vor merge la un prânz de lucru. Conferința de presă comună a celor doi lideri va începe la ora locală 16:50.

Reuniunea de la Helsinki îi va aduce la aceeaș masă pe cei mai puternici oameni de pe planetă, într-o perioadă de incertitudine geopolitică cauzată de faptul că Rusia a devenit din ce în ce mai izolată în ultimii ani după invadarea Ucrainei; interferarea în alegerile americane; încercarea de a-și acoperi implicarea în atacul asupra unui avion Malaysian Airlines și acuzațiile privind comiterea unui atac cu arme chimice în Marea Britanie.

De asemenea, America trece printr-o perioadă dificilă marcată de șirul de demisii din administrația lui Trump, o investigație legală privind posibile legături ale echipei sale de campanie cu Rusia și controversele interne privind imigrația, drepturile omului și controlul armelor. De asemenea Washingtonul se confruntă cu probleme pe plan extern cauzate de deciziile luate privind relațiile cu Canada, Germania, Marea Britanie și Coreea de Nord.

Președintele american și-a petrecut weekendul jucând golf la unul din terenurile sale din Scoția. La plecarea din Marea Britanie, Trump a spus că Uniunea Europeană este unul dintre marii inamici ai SUA, alături de Rusia și China.

Întrebat, într-un interviu televizat, care este „cel mai mare dușman al său, la nivel global, în prezent”, Trump a numit Uniunea Europeană, descriind blocul european ca fiind „foarte dificil”.

„Cred că avem mulți dușmani. Cred că Uniunea Europeană este un dușman, având în vedere ce ne fac pe piața de schimb. Nu v-ați gândi la Uniunea Europeană, dar ei chiar sunt dușmanii noștri”, a declarat Trump pentru CBS News.

Legat de întțlnirea cu președintele rus, Trump a afirmat pe Twitter: „Din păcate, indiferent de cât de bine mă voi descurca la summit, dacă aș primi marele oraș Moscova pentru toate păcatele comise de Rusia de-a lungul anilor, tot aș fi criticat că nu este de ajuns – ar fi trebuit să primesc și Sankt Petersburg!”

Sursa: www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , ,