ÎPS Teodosie cheamă credincioșii la dârzenie în apărarea Bisericii: “Acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica! Sunt dispus la sacrificiul suprem”

16:50, 3 martie 2021 | Religie | 207 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avertizat autoritățile luni, în direct la România TV, în legătură cu posibile restricții impuse la nivelul bisericilor în perioada sărbătorilor pascale, declarând că:

“Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jerftă. Sunt dispus la sacrificul suprem, pentru credință facem orice!”

“Nu putem fi convinși, suntem foarte exacți în ceea ce știm. Nu poate fi restricționată Biserica, OSCE a criticat această decizie a României, de aceea, nu se va închide Biserica nicidecum. Biserica înseamnă preoți și credincioși, doar slujitori nu înseamnă Biserică.

Este o discriminare totală dacă nu sunt primiți credincioșii, dacă și OSCE cei care nu sunt cu religia ne dau dreptate să ne facem sărbătorile, le vom face. Am repetat asta și o mai spun, bisericile nu se vor mai închide!

Nu au ce să facă și mascații dacă vin și aceia au o credință și au un respect față de semenii lor. Pentru prima dată după criticile de la OSCE au fost chemate cultele să vorbească cu autoritățile.

De aceea, trebuie să fim dârji, dacă este perioadă de mucenicie ca în timpul împăraților romani cuceritori, acceptăm mucenicia, dar nu închidem biserica.

Conștiința de păstor îmi spune să mă expun eu dacă ceilalți nu o vor face și voi fi singur. Mântuitorul Hristos s-a jertfit, dar ne-a chemat și pe noi la jertfă, păstorul trebuie să își apere turma cu prețul vieții sale.

În fiecare zi sunt dispus la sacrificiul suprem, pentru credință facem orice”, a declarat IPS Teodosie la RTV.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro