Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dl Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chișinău

20:47, 13 mai 2016 | Religie | 3194 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vineri, 13 mai, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Dl Marius Lazurca, Ambasadorul României la Chișinău, care a venit însoțit de Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dl Dan Stoenescu.

În cadrul întâlnirii, Dl Ambasador i-a vorbit Întâistătătorului despre proiectele realizate în timpul mandatului său de 6 ani în Republica Moldova, enumerând în același timp rezultatele colaborării bilaterale.

La rândul său, Întâistătăorul a dat o apreciere deosebită activității Dl Lazurca, care și-a încheiat misiunea la Chișinău, în calitate de Ambasador  al României, fiind diplomatul cu cel mai longeviv mandat în țara noastră.

Excelența Sa, Dl Marius Lazurca a fost rechemat din postul de ambasador la Chișinău, urmând să fie trimis pentru a conduce misiunea diplomatică la Budapesta.

În semn de respect și a prețuirii prieteniei pe care a manifestat-o în tot timpul aflării sale în Republica Moldova, Dl Marius Lazurca a fost decorat de către Vlădica Vladimir cu Ordinul bisericesc „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, gr. II, urându-i sănătate deplină și  realizări frumoase în domeniul de activitate al Domniei Sale.

Notă biografică: Marius Gabriel Lazurca (n. 15 martie 1971, Timișoara) este un diplomat român. Între anii 2010-2016 a îndeplinit funcția de ambasador al României în Republica Moldova. În 1996 a absolvit Universitatea din Timișoara. Între 2006-2010, Marius Lazurca a ocupat postul de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta.

sursa: Mitropolia.md