Adevarul despre biserica de la gradinita 150

Doc// Adevărul despre Biserica de la grădinița nr. 150 din Capitală: Îndemnul membrilor Consiliului Parohial

12:50, 18 februarie 2020 | Religie | 688 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

De aproximativ 2 ani, Biserica Ortodoxă din Moldova este supusă unei ponegriri în sursele mass-media legat de construirea bisericii „Sf. Stelian, Ocrotitorul copiilor” în aria grădiniţei nr. 150 din sectorul Râşcani al Capitalei.

Amintim că procesul de construcție al edificiului a pornit în bază legală, fiind autorizat de către organele competente la data de 29.02.2016, în acest sens atașăm mai jos toate actele care confirmă și susțin acest fapt.

Consiliul parohial al bisericii „Sf. Stelian, Ocrotitorul copiilor”: Încetați a ponegri Biserica!

Опубликовано Flux Religie Вторник, 18 февраля 2020 г.

Pe lângă această biserică închinată copiilor activează cu succes un Centru de educație moral-spirituală și o bibliotecă cu literatură creștin-ortodoxă pentru copii și școlari.

Întrucât cunoaștem că Școala s-a născut în tinda Bisericii, cea din urmă având un rol deosebit educațional și călăuzitor de veacuri pentru poporul nostru, prezența locașului de cult pe acest teritoriu nu periclitează, nici nu dăunează procesul educațional al copiilor, ci se constituie drept un reper spiritual și sprijin moral în aceste vremuri și situații de criză pentru societatea noastră.

Terenul de joacă nu a fost ocupat abuziv, ci conform normelor legale, iar spre finalul lucrărilor de construcție pe lângă edificiul eclesial va fi amenajat un teren de joacă modern cu o terasă destinată activităților copiilor.

Potrivit rostului celor două instituții, al Bisericii și cel al Școlii, cele două nu pot fi separate și este practic imposibil de a face abstracție una în activitatea ei de a celeilalte, cu atât mai mult, că potrivit rezultatelor ultimelor sondaje din țara noastră peste 98 % din cetățenii acestui stat sunt și fii și membri ai Bisericii Ortodoxe.

Ne adresăm grupului minoritar de cetățeni, care cu înverșunare se opun construcției: Aveți frică de Dumnezeu! Încetați a ponegri Biserica! Nu vă opuneți edificării unei lucrări unice de educație moral-spirituală a copiilor. Nu instigați la ură și discordie!

Totodată, îndemnăm opinia publică, organizațiile non-guvernamentale și reprezentanții mass-media să se abțină în această perioadă de la comentarii și materiale ce instigă la ură, până la soluționarea problemei pe cale legală de către organele abilitate ale statului.

Consiliul parohial al bisericii „Sf. Stelian, Ocrotitorul copiilor”

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,