Realitate orwelliană în Germania. Mall-urile introduc brățări de identitate.

15:11, 21 decembrie 2021 | Actual, Externe, Social | 323 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Germania a introdus măsuri din ce în ce mai draconice, punând în aplicare restricții sociale mai dure pentru cei nevaccinați, în timp ce guvernul federal își intensifică retorica în favoarea vaccinării obligatorii pentru a combate creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în întreaga țară.

În Berlin, doar cei vaccinați și cei care s-au vindecat de Covid-19 au voie să intre în magazinele neesențiale, mall-urile oferind brățări de identitate pentru a face verificările mai eficiente.

„Verific codul QR de pe certificatul de vaccinare, apoi compar datele cu cartea de identitate”, a explicat un membru al personalului de informații de la intrarea în Mall of Berlin.

Un agent de pază, care controlează intrarea în magazinul de jucării din Mall of Berlin, a susținut ideea.

„Accelerează într-adevăr procesul. Cine are brățara nu așteaptă la coadă pentru că nu trebuie să verific codul QR”, a spus el.

Majoritatea clienților pe care i-a abordat Agenția Cehă de Știri au fost și ei mulțumiți de brățări și le-au lăudat eficiența.

Brățările pot fi găsite nu numai în Berlin, ci și în alte state federale germane. In Magdeburg, capitala Saxonia-Anhalt, brățările sunt folosite si la Târgul de Crăciun sau pentru a intra în magazinele din centrul orașului.

Șeful Asociației Germane de Retail (HDE), Stefan Genth, consideră că brățările sunt avantajoase. Într-un interviu acordat televiziunii MDR, el a spus că măsurile stricte de carantină descurajează publicul să facă cumpărături și îngrijorează punctele de vânzare cu amănuntul, deoarece acestea trebuie să asigure și să plătească oameni care să controleze certificatele.

Nevaccinați, tot mai constrânși de statul german

Cu toate acestea, apartheid-ul cu vaccinul împotriva Covid-19, răspândit în mare parte din sectorul comerțului cu amănuntul al Germaniei, a fost întâmpinat de o opoziție puternică în unele zone, însă mii de protestatari au ieșit în forță în orașul-port Hamburg în weekend pentru a se manifesta împotriva politicii guvernamentale.

Între timp, Curtea Administrativă Superioară Lüneburg a anulat așa-numitul regulament „2G” din Saxonia Inferioară, insistând că dorința de a restricționa cetățenii nevaccinați de la anumite puncte de vânzare cu amănuntul este „în prezent nepotrivită”, nefiind „o componentă esențială a strategiei de combatere a pandemiilor.”

Ministrul Sănătății de stat, Daniela Behrens (SPD), și-a exprimat dezamăgirea față de verdict, insistând că păstrarea măsurii discriminatorii este „adecvată situației de amenințare și, de asemenea, necesară”.

În ciuda restricțiilor impuse persoanelor nevaccinate, guvernul federal a ezitat să anunțe un lockdown înainte de Crăciun, ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, insistând că țara nu va urma exemplul Țărilor de Jos, al cărei prim-ministru Mark Rutte a semnat un act de instituire a unui lockdown până pe 14 ianuarie.

„Nu va fi lockdown înainte de Crăciun. Dar vom avea un al cincilea val, pentru că am depășit un număr critic de infecții cu Omicron”, a declarat Lauterbach pentru postul ARD, adăugând că „acest val nu mai poate fi oprit”.

„Cred că putem învinge acest lucru dacă vom crește rata de imunizare cu vaccinare obligatorie. Aceasta este convingerea mea clară”, a spus Lauterbach, potrivit Remix News.

Sursa: https://r3media.ro