Reacția Moscovei la declarațiile Pentagonului despre un război nuclear cu Rusia

10:59, 4 februarie 2021 | Actual, Externe, Politica | 259 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Senatorul rus Alexei Pușkov a comentat pe Twitter o declarație a amiralului american Charles Richard, în care admite posibilitatea unui conflict nuclear cu Rusia sau China.

Pușkov a cerut Pentagonului să se gândească la modul de prevenire a unui conflict nuclear și nu la modul în care Statele Unite „îl pot provoca folosind arme convenționale”.

În plus, Washingtonul, potrivit senatorului rus, încă nu înțelege ce este un război nuclear.

„Să privească măcar filme – spre exemplu „The Day After”. E nevoie de o alfabetizare nucleară”, a rezumat el.

Anterior, șeful Comandamentului strategic american, amiralul Charles Richard, a recunoscut posibilitatea unui război nuclear cu Rusia sau China.

Anterior, de la prăbușirea Uniunii Sovietice, Pentagonul nu luase în considerare probabilitatea unei ciocniri militare directe cu o putere nucleară, a spus el. Acum, după cum a subliniat Richard, situația s-a schimbat.Amiralul a mai menționat că o criză regională cu China sau Rusia ar putea ajunge la un conflict cu utilizarea armelor nucleare dacă aceste țări se simt amenințate de o înfrângere într-un conflict cu utilizarea armelor convenționale.

În timp ce Statele Unite s-au concentrat asupra luptei împotriva terorismului, Rusia și China, a spus el, au aruncat o provocare puternică normelor internaționale. Acest lucru, spune Richard, nu ar trebui să rămână fără răspuns.

Sursa: https://sputnik.md