De la insecte şi şoareci cu ciumă bubonică, în anii ’50, la modificarea genetică sau extincţia unor populaţii întregi cu arme etnice (Războiul bacteriologic mondial (3))

09:13, 14 februarie 2020 | Actual, Opinii | 618 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

O criză bacteriologică care apare în China, adversarul economic no. 1 al SUA, în cel mai prost moment pentru gestionarea ei şi cel mai bun pentru explozia ei – Anul Nou chinezesc, când zeci de milioane de chinezi se deplasează dintr-o regiune în alta ; cu o răspândire uluitor de rapidă în alte zone şi cu cazuri apărute în Occident imediat după declanşarea epidemiei în China, de parcă toţi cei sosiţi de acolo veneau din Wuhan, cu cercetări americane pe coronaviruşi şi lilieci în laboratoare din interiorul – chiar din Wuhan – şi din jurul Chinei. Prea multe potriviri, prea multe întrebări, prea ca la acţiunile de destabilizare ale SUA.

Pe de altă parte, în ultima decadă, au fost studiate şi chiar experimentate pe subiecţi voluntari vaccinurile genetice sau vaccinurile ADN, obţinute prin inginerie genetică şi nu prin germeni patogeni, care modifică ADNului celui vaccinat, cu efectul transformării în altcineva, fără un control asupra acestei transformări. Acesta este şi motivul pentru care, alături de neîncrederea generală în onestitatea producătorilor de medicamente-vaccinuri, au fost şi sunt privite cu suspiciune maximă de către populaţia de pretutindeni şi nu au fost încă, oficial,  folosite. Nimeni nu poate spune ce alte transformări vor face astfel de vaccinuri în fiinţa umană, şi nimeni nu poate garanta că ele nu vor fi folosite pentru controlul populaţiilor, dorinţa de secole a elitelor globaliste de transformare a maselor în nişte turme pe deplin ascultătoare. Şi ce ocazie mai bună decât o “nemiloasă” şi de “nestăpânit” altfel, pandemie!

Lilieci, editarea genelor şi arme biologice: experimente recente ale DARPA provoacă îngrijorare pe fondul epidemiei de coronavirus (4)

de Whitney Webb
traducere: Paul GHIŢIU

Istoria întunecată a războiului bacteriologic al Pentagonului

Armata SUA are un trecut tulburator în ceea ce priveşte folosirea bolilor ca arma in timpul razboiului. Un exemplu a implicat utilizarea de către SUA a războiului bacteriologic în timpul războiului din Coreea de Nord, când a vizat atât Coreea de Nord, cât și China, prin aruncarea de insecte bolnave și şoareci de camp, care purtau o varietate de agenți patogeni – inclusiv pesta bubonică și febra hemoragică – din avioane pe timpul nopții. În ciuda muntelui de dovezi și a mărturiei soldaților americani implicați în acest program, guvernul SUA și armata au negat acuzațiile și au ordonat distrugerea documentelor relevante.

În era de după al doilea război mondial, au apărut alte exemple de cercetare din SUA care vizează dezvoltarea armelor biologice, unele dintre acestea primind recent atenția mass-mediei. Un astfel de exemplu a avut loc în luna iulie a acestui an, când Camera Reprezentanților din SUA a solicitat informații de la armata SUA cu privire la eforturile sale anterioare de a folosi ca arme insecte și boala Lyme între 1950 și 1975.

SUA a susținut că nu a dezvoltat arme biologice ofensive din 1969 și acest lucru a fost susținut în continuare de ratificarea de către SUA a Convenției privind armele biologice (BWC), care a intrat în vigoare în 1975. Cu toate acestea, există dovezi ample că SUA a continuat să desfășoare cercetări și să dezvolte astfel de arme în acei ani, o mare parte dintre acestea desfășurându-se în străinătate sau fiind externalizate către companii private, finanțate de armata SUA. Mai mulți anchetatori, inclusiv Dilyana Gaytandzhieva, au documentat modul în care SUA produce viruși, bacterii și alte toxine în afara SUA – multe dintre aceștia în Europa de Est, Africa și Asia de Sud –, încălcând în mod clar BWC.

Pe lângă cercetarea militară, proprie, controversatul grup de experți neoconservatori, în prezent desființat Proiectul pentru un nou secol american (PNAC), a promovat în mod deschis utilizarea unei  arme biologice modificat genetic după specificul rasial ca „instrument util din punct de vedere politic”. În ceea ce se poate argumenta ca fiind cel mai controversat document al think tank-ului, Intitulată „Rebuilding America’s Defenses”, există câteva pasaje care discută deschis despre utilitatea armelor biologice, inclusiv următoarele fraze:

„…probabil că lupta va avea loc în noi dimensiuni: în spațiu, „spațiul cibernetic” și poate în lumea microbilor…formele avansate de război biologic care pot „viza” genotipurile specifice pot transforma războiul biologic din domeniul terorii într-un instrument util din punct de vedere politic.”

Desi numerosi membri ai PNAC erau proeminenti in administratia George W. Bush, mulți dintre cei mai controversați membri ai săi au căpătat din nou proeminența politică în administrația Trump.

La câțiva ani de la publicarea „Rebuilding America’s Defenses”, forțele aeriene ale SUA au publicat un document intitulat „Biotehnologii: Agenți patogeni obţinuţi prin inginerie genetică”, care conține următorul pasaj:

„Grupul JASON, compus din oameni de știință din mediul academic, a servit ca consilieri tehnici ai guvernului SUA. Studiul lor a generat șase clase largi de agenți patogeni prelucraţi genetic, care ar putea reprezenta o amenințare gravă pentru societate. Aceştia includ, dar nu se limitează la acestea, armele biologice binare, gene designer, terapie genetică ca armă, viruși invizibilii, host-swapping diseases, şi designer diseases (subliniere adăugată).”

Îngrijorări legate de experimentele de la Pentagon cu arme biologice au atras o atenție sporită din partea mass-mediei, în special după ce s-a dezvăluit în 2017 că DARPA a fost principalul finanțator al controversei tehnologii „gene drive” (determinare genetică), care are puterea de a modifica permanent genetica unor întregi populați, în timp ce le vizează pe altele pentru extincție. Cel puțin două dintre studiile DARPA care utilizează această tehnologie controversată au fost clasificate și „se ocupau de posibila aplicare militară a tehnologiei de determinare genică și pe utilizarea determinărilor genetice în agricultură”, potrivit știrilor din presă.

Descoperirea a avut loc după ce o organizație numită Grupul ETC a obținut peste 1,000 de e-mailuri pe interesul militar față de tehnologie, ca parte a unei cereri formulate în temeiul dreptului la libertatea informației (FOIA). Co-directorul grupului ETC, Jim Thomas, a declarat că această tehnologie poate fi utilizată ca armă biologică:

Determinările genetice reprezintă o tehnologie nouă puternică și periculoasă, iar potențialele arme biologice ar putea avea efecte dezastruoase asupra păcii, securității alimentare și mediului, în special dacă sunt utilizate în mod necorespunzător; Faptul că dezvoltarea determinăriii genetice este în prezent finanțată și structurată în principal de armata SUA ridică întrebări alarmante cu privire la acest întreg domeniu.”

Deși motivația exactă din spatele interesului militar față de o astfel de tehnologie nu este cunoscută, Pentagonul a fost deschis în legătură cu faptul ca îşi dedica o mare parte dintre resursele sale pentru blocarea a ceea ce considera cele mai mari doua amenintari la adresa hegemoniei militare americane: Rusia si China. China a fost menționată ca fiind cea mai mare amenințare dintre cele două de către mai mulți oficiali ai Pentagonului, printre care John Rood, principalul consilier al Pentagonului pentru politica de apărare, care a descris China ca fiind cea mai mare amenințare la adresa „modului nostru de viață din Statele Unite” în cadrul Forumului de securitate Aspen din luna iulie a anului trecut.

De când Pentagonul a început să își „reproiecteze” politicile și cercetările în direcția unui „război lung” cu Rusia și China, armata rusă a acuzat armata americană de recoltarea de ADN de la ruși în cadrul unui program de arme biologice ascuns, o acuzație pe care Pentagonul a negat-o cu înverșunare. General-maior Igor Kirilov, șeful unității de protecție chimică și biologică a armatei ruse, care a făcut aceste afirmații, a afirmat, de asemenea, că SUA dezvoltă astfel de arme în imediata apropiere a frontierelor rusești și chineze.

China a acuzat, de asemenea, armata SUA de recoltarea de ADN de la cetățenii chinezi cu intenții rele, cum ar fi atunci când 200,000 de agricultori chinezi au fost utilizați în 12 de experimente genetice fără a fi în cunoștință de cauză. Aceste experimente au fost efectuate de cercetătorii din Harvard în cadrul unui proiect finanțat de guvernul SUA.

Sursa: https://paulghitiu2009.blogspot.com