Proteste masive în mai multe țări din Europa – Italia, Austria, Germania, Franța

13:45, 11 ianuarie 2022 | Actual, Externe, Social | 80 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Peste 100.000 de oameni au mărșăluit în Franța împotriva planurilor guvernului de a introduce un permis de vaccin împotriva COVID-19.

Protestatarii au ieșit în străzile din vestul Europei în semn de protest față de cerințele privind vaccinul COVID-19, cu peste 100.000 de oameni doar în Franța pentru a se opune  planurilor guvernului de a restrânge drepturile celor nevaccinați.

În capitala Franței, Paris, protestatarii, au înfruntat frigul și ploaia sâmbătă, purtând pancarte pe care scria „Adevărul”, „Libertate” și „Nu vaccin”.

Unii l-au țintit și pe președintele Emmanuel Macron, care a stârnit un scandal săptămâna trecută când a spus că vrea să-i „enerveze” pe cei nevaccinați.

Protestatarii au replicat adoptându-i limbajul, scandând „Te vom enerva”

Ministerul de Interne francez a declarat că 105.200 de persoane au participat la protestele de sâmbătă în toată Franța, dintre care 18.000 în capitala Paris, unde poliția a raportat 10 arestări și trei ofițeri răniți ușor.

În altă parte, au fost 24 de arestări și șapte polițiști răniți ușor, potrivit ministerului, conform AFP.

Printre demonstrațiile mai mari, aproximativ 6.000 de manifestanți au participat la Toulon, în timp ce la Montpellier poliția a folosit gaze lacrimogene în timpul ciocnirilor cu protestatarii.

Peste 40.000 de persoane au protestat și în capitala Austriei, Viena, unde vaccinarea împotriva COVID-19 urmează să devină obligatorie de luna viitoare.

Poliția a spus că demonstrația a fost în mare parte pașnică.

În Germania, protestatarii s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe, cel mai mare eveniment a avut loc la Hamburg, la care au participat aproximativ 16.000 de persoane, potrivit poliției.

Protestul a avut loc sub bannerul „Ajunge! Luați mâinile de pe copiii noștri”.

Germania, care se gândește să impună o obligativitate generală de vaccinare, a început să ofere vaccinuri cu COVID-19 copiilor cu vârste cuprinse între 5 si 11 ani luna trecută.

Proteste au avut loc și în Italia, sute de oameni din orașul Torino protestând împotriva regulilor care fac vaccinurile obligatorii pentru oricine depășește 50 de ani.

Legi mai dure intră în vigoare și pentru alții – de luni, cei nevaccinați nu mai pot folosi transportul în comun sau vizita restaurante.

Sursa: https://ortodoxinfo.ro