Preţul Bitcoin explodează: a ajuns la maximul tuturor timpurilor

21:24, 15 februarie 2021 | Actual, Economie | 1124 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Bitcoin a cunoscut o ascensiune fulminantă după ce Tesla a declarat săptămâna trecută că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai valoroasă monedă digitală din lume.

Criptomoneda s-a apropiat, duminică, de 50.000 de dolari, cea mai mare valoare a sa din toate timpurile. Bitcoin-ul era cotat la 49.283 de dolari, la momentul redactării acestei știri, cu o creştere cu 3,70% în ultimele 24 de ore şi o creştere de 24,31% în ultimele 7 zile, conform site-ului Coin Market Cap.

Moneda digitală a avansat în acest an cu aproape 70%, transmite Reuters, după ce luna trecută intrase într-o zonă de pericol. Bitcoin a coborât la un moment dat în ianuarie sub pragul de 33.000 de dolari.

Tesla a investit masiv în Bitcoin

Dar iată că anunțurile lui Elon Musk și Tesla, de a investi în această criptomonedă, au ajutat-o să atingă un record absolut.

Compania lui Elon Musk a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a maximiza profiturile”, declarând că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei.

Totuşi, Musk a declarat recent că a „sosit prea târziu la petrecere” şi că ar fi trebui să cumpere criptomoneda în urmă cu opt ani, când preţul abia depăşea pragul de 13 dolari.

„Bitcoin-ul se pregăteşte să fie acceptat şi de oamenii de afaceri convenţionali”, a spus Musk.

Marile companii deschid uşa pentru bitcoin

În urmă cu două săptămâni, BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, a decis să lanseze contractele futures pe bitcoin drept opţiuni de investiţii în două fonduri pe care le are în portofoliu.

Și alte firme financiare tradiţionale au decis să folosească Bitcoin ca activ sau ca mijloc de plată curent. Gigantul de plăţi Mastercard le va permite posesorilor de carduri să tranzacţioneze anumite criptomonede pe reţeaua companiei, în contextul în care mai multe companii au început să se deschidă măcar parţial către această piaţă în creştere.

Sursa: https://www.national.ro