Premierul Viktor Orban: Timmermans vine la Budapesta și în alte mari orașe europene să ne dea lecții de democrație, în timp ce acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare

08:06, 26 martie 2019 | Actual, Externe | 1378 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deși partidul său a fost sancționat de PPE, premierul Viktor Orbán îi roagă pe maghiari, dacă își iubesc patria, dacă vor să îi apere interesele, să participe la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Orban și-a îndreptat apoi atacul asupra prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, spunând că în timp ce vine la Budapesta „să dea lecții de democrație, acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”.

”Să arătăm Bruxelles-ului, să susținem în continuare Ungaria”, a formulat șeful guvernului în cadrul emisiunii Ziarul de duminică difuzată la Radio Kossuth.

În interviul pentru postul de radio ungar, premierul a vorbit și despre cum coaliția de guvernământ a pierdut majoritatea în camera superioară a
parlamentului olandez la alegeri: partidul candidatului de top al socialiștilor europeni, „omul pe nume Timmermans, care trăiește într-o bulă”, a înregistrat un eșecmajor, a pierdut încrederea oamenilor.

Între timp Frans Timmermans vine la Budapesta și în alte mari orașe europene, să „ne dea lecții de democrație, în timp ce acasă la el oamenii i-au trimis partidul la plimbare”, a spus.

În opinia lui Viktor Orbán, dacă UE continuă să folosească drept hospice politic” funcțiile de decizie importante din Uniune și trimite la Bruxelles oameni care eșuează în propria lor țară, nu va crește încrederea oamenilor în UE, ci va scădea radical. „Oamenii aceștia de tip Timmermans, care sunt alungați acasă de alegători, nu ar trebui să primească funcții la Bruxelles, deoarece astfel slăbesc întreaga colaborare din sânul UE”, a declarat premierul Ungariei.

Sursa: https://www.activenews.ro

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,