Voronin îl acuză pe Lupu că i-a furat comuniștii din partid

16:42, 22 decembrie 2015 | Politica | 1535 vizualizări | Un comentariu Autor:

Cei 14 deputați care au anunțat ieri despre părăsirea fracțiunii PCRM, au fost excluși din rândurile Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și funcțiile pe care le ocupau în cadrul acestuia. Decizia a fost anunțată de liderul PCRM, Vladimir Voronin.  Potrivit lui Voronin, anunțul celor 14 a fost un șoc, iar nemulțumirile exprimate de aceștia nu țin.

„În componența acestor 14 deputați care au trădat partidul ieri, erau șase membri ai Executivului politic. Actualmente, Executivul politic este constituit din opt persoane. Am rămas eu și doarmna PostoicoMaria în componența Executivului politic. Argumente acum, îndreptățiri după ce s-au făcut aceste lucruri se pot găsi o sumedenie, dar când vorbește secretarul executiv al partridului că conducerea partidului nu a luat act de situație, nu a dorit să ducă tratative nu știu cu cine, asta e prostie adevărată. Dacă ei sunt șase membrri ai Executivului politic. Hotărârile în Executivul politic și în Comitetul Central se iau cu majoritatea de voturi. Noi am rămas cu Maria în doi, dar ei sunt șase și nu au pus niciodată problema să fie soluționată la Executivul politic. A fost o propunere de a petrece consultații cu Partidul Democrat și imediat a fost format un grup de lucru din trei persoane care a avut întrevederi cu persoanele din Partidul Democrat. Noi înețelegem de unde cresc picioarele”, a spus Voroonin în cadrul conferinței de presă.

Vladimir Voronin a mai spus că, pe parcursul ultimelor două luni, unul dintre aceștia l-a informat cu regularitate despre unele discuții în acest sens. Cu toate acestea, și el a plecat.

„Majoritatea dintre ei nu știau unii despre alții. S-au văzut numai ieri dimineață când s-au convocat la ora 9:00 în fața camerei. „A, și tu ești aici. Și tu ești cu noi în echipa aceasta”. Trădarea întotdeauna rămâne trădare”, a mai declarat Voronin.

Totuși, președintele comunist a spus că nu regretă decizia acestora, menționând că astfel partidul s-a curățit. Fiind întrebat de jurnaliști, cien stă în statele celor 14 depuatți, Voronin a arătat cu degetul spre liderul PD, Marian Lupu.

„Suspiciuni avem, pentru că așa nu se face. Întrebați-i care le-au fost stimulentele, care le-au fost interesele. Eu cred că scopul principal este să-i înlătureze pe liberal-democrați de la votarea Guvernului. E legat de criza această guvernamentală. Noi cât am fost la guvernare, opt ani de zile, nimeni nici nu se gândea să plece. Din contra, toți stau alături de noi. Aceasta a făcut-o Lupu. Dar pe noi cine ne-a trădat?! Lupu. Acela vorbește. Ce, să rămână unicul trădător în istorie?! Lui îi trebuie echipă”, a spus Voronin.