Voronin – gata să-l voteze pe Plahotniuc premeir?

11:43, 25 noiembrie 2015 | Politica | 1418 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vladimr Voronin nu exclude faptul că PCRM ar susține candidatura lui Vlad Plahotniuc  la funcția de premier. În cadrul unei conferințe de presă, liderul comuniștilor, fiind întrebat de jurnaliști dacă PCRM și-ar putea da votul pentru instalarea lui Plahotniuc în fruntea guvernului, Voronin nu a spus nici ’’da’’, nici ’’nu’’, menționând că deocamdată nu este pregătit să răspundă la această întrebare deoarece nu a fost creată o majoritate și nu se cunoaște ce partide vor intra în această coaliție.

Potrivit mold-street.com, pentru candidatura lui Plahotniuc ar fi gata să voteze liberalii, deputații neafiliați, dar și unii liberal-democrați. Totodată, nu este exclus faptul că și socialiștii ar vota un asemenea premier.

PLDM susține că în fruntea Guvernului, Plahotniuc va trebui să ofere explicații referitoare la furtul miliardului, situația critică din țară, să poarte negocieri cu structurile internaționale și să asculte toate resproșurile și criticile la adresa guvernanților. Mold-Street, care citează o sursă din cadrul Parlamentului, susține că „în mare parte jocurile sunt făcute. Plahotniuc este varianta de bază pentru funcția de premier”.

O altă sursă, din cadrul Guvernului, susține că Vladimir Cebotari, actualul ministru al Justiției, ar fi varianta de rezervă și mai bine agreată de partenerii externi, în contextul în care Plahotniuc „le pare o variantă de coșmar”.

Amintim că anterior și președintele de onoare al PD-ului, Dumitru Diacov nu a exclus varianta că Vlad Plahotniuc ar putea fi noul premier.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,