VORONIN: „americanii știu unde-i miliardul”

14:34, 9 octombrie 2015 | Politica | 2215 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Președintele PCRM, Vladimir Voronin se arătat sceptic că cea de-a doua fază a investigației  companiei KROLL îi va putea scoate la iveală pe cei care se fac vinovați de furtul miliardului și că aceștia vor fi trași la  răspundere.

„Ei pot să arate scheme, dar trebuie la concret deja. Dacă pe marginea primului raport al Kroll nu s-a pornit niciun fel de anchetă, niciun fel de implicări a organelor respective, atunci ce așteptări avem de la a doua fază a Kroll-ului? E ușor de spus „miliardul”, dar cu timpul acest miliard se ascunde tot mai mult și mai mult și eu nu pot să cred că o să fie, odată și odată scos la suprafață acest miliard”, a spus Voronin.

Totodată, Vladimir Voronin s-a arătat nemulțumit de faptul că de investigarea fraudelor din sistemul bancar se ocupă companiile internaționale și nu autoritățile abilitate din țara noastră. El s-a arătat convins că instituțiile care se ocupă de investigarea fraudelor deja știu cine se fac vinovați de jaful secolului.

„Banii au fost furați din Moldova. Cu ce ocazie noi să facem acest lucru să fie internațional. Care este scopul Kroll-ului. Toți știu că miliardul a dispărut din trei bănci. Care este problema de lucrat cu aceste bănci, cu documentele respective și să vedem unde s-au pornit. Astăzi cu sursele informaționale electronice pe care le avem se poate de găsit orice rublă, orice dolar, orice leu”. Eu cred că instituțiile respective, americane sau din alte țări, ei deja cunosc unde-s duși toți banii aceștia, care offshore-uri”, a opinat președintele PCRM.

Amintim că compania Kroll a fost angajată împreună cu compania juridică internațională Steptoe & Johnson LLP să efectueze a doua etapă a investigației din sectorul bancar și să implementeze o strategie de recuperare, pentru a recupera în folosul Republicii Moldova activele dispărute din cele trei bănci.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,