Vlad Filat a rămas fără imunitate și ar putea fi arestat

16:24, 15 octombrie 2015 | Politica | 1407 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Pentru lipsirea lui Filat de imunitate au votat 79 de deputaţi. Asta după ce, Procurorul General, Corneliu Gurin a solicitat ridicarea imunității liderului PLDM, şi arestarea ulterioară a acestuia.

Potrivit lui Gurin, declaraţiile martorilor indică limpede implicarea lui Vlad Filat în fraudarea banilor de la Banca de Economii din Moldova, în perioada când politicianul deţinea funcţia de prim-ministru (2010-2013). „Avem probe concludente în fraudele de la BEM, au fost audiaţi martori, există depoziţii confirmate, vreau să vă pătrundeţi de importanţa momentului. Este o crimă deosebit de gravă şi ar putea avea loc influenţarea martorilor, distrugerea de noi probe”, a declarat Corneliu Gurin în Parlament.

Procurorul General a mai spus că Vlad Filat are legături cu firma Caravita, conducătorii căreia sunt cercetaţi penal pentru contractarea creditelor neperformante de la Banca de Economii. Gurin a oferit deputaţilor mape cu documente din anchetă, dar le-a solicitat să nu le fotocopieze şi să nu le facă publice.

La rândul său, Vlad Filat a spus că este o victimă și se aștepta la asemenea acțiuni. Acesta l-a acuzat dur pe Vlad Plahotniuc, spunând că are la îndemână o întreagă caracatiță, formată din mai multe instituții importante ale statului, iar atât timp cât Plahotniuc va fi la putere, țara un va avea nici un viitor. „Atât timp cât Plahotniuc va mai fi prezent, într-un fel sau altul, în viața publică din Moldova, această țară nu are viitor. Să nu se creadă că doresc să mă eschivez de la responsabilitate. În calitate de cetățean voi contribui la anchetă. Să-mi demonstrez nevinovăția. Jertfa mea care se duce pe altar va duce clar la destrămarea acestui sistem odios.

Dacă până odinioară spuneam că alegerile anticipate sunt nedorite. Acum spun cu certitudine că oamenii trebuie să aleagă. În speranță mare, spun că oamenii o să aibă responsabilitatea să aleagă”, a spus liderul PLDM De asemenea, el a spus că nu are nevoie de imunitate și a solicitat deputaților să voteze pentru ridicarea imunității sale, spunând că este gata să meargă în judecată.

Navighează dupa cuvinte-cheie: