Vlad Filat a fost dat în gât de nașul său Ion Rusu

17:08, 21 octombrie 2015 | Politica | 3013 vizualizări | Un comentariu Autor:

Ion Rusu l-a dat în gât pe finul său de cununie, Vlad Filat.  Conform declarațiilor făcute de Rusu, nașul lui Filat, făcute astăzi în cadrul ședinței de judecată, beneficiarul de facto al companiilor Caravita Co şi Business Estate Investments este liderul PLDM,  Vlad Filat. Cel puțin așa susține procurorul anticorupție, Adriana Bețișor.

”După ședința de azi și declarațiile lui Rusu Ion, proprietarul Caravita și Business Estate și cel care a beneficiat până la urmă de toate avantajele patrimoniale ale acestor companii este nemijlocit Vlad Filat, respectiv el este conjuctura ariei infracționale”, a spus Bețișor.

Amintim că Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţă cauza penală de învinuire a gestionarului al companiilor Caravita Co şi Business Estate Investments, pe 12 octombrie. Ancheta a finalizat cu încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei lui Ion Rusu în spălare de bani, infracţiune ce a cauzat prejudicii deosebit de mari Băncii de Economii, acesta riscând zece ani de pușcărie.

Este de precizat că, anterior, Ion Rusu, naşul lui Vlad Filat, și-a recunoscut vina, precizând că, în intenţia de a camufla proveniența a 2,8 milioane de euro, sustrase de la BEM, a efectuat o serie de tranzacţii fictive, cu firme din ţară, dar şi din zonele off-shore.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,