Viorica Dăncilă: obiectivul strategic este racordarea ireversibilă a Moldovei la UE şi implicit la România

11:53, 27 februarie 2018 | Politica | 859 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a declarat marţi la Chişinău că obiectivul strategic al autorităţilor de la Bucureşti este racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi implicit la România, iar asta se face printr-o serie de proiecte economice, energetice şi instituţionale.

Premierul român a subliniat că nu a ales întâmplător să efectueze prima sa vizită oficială din afara UE în Republica Moldova. Asta se datorează, spune ea, ataşamentului pentru Moldova, precum şi aşteptărilor şi intereselor la nivelul ambelor societăţi.

Cei doi premieri au trecut în revistă proiectele moldo-române în derulare şi au discutat despre identificarea de noi obiective de cooperare bilaterală pe viitor. România, potrivit Vioricăi Dăncilă, îşi doreşte „racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi implicit la România”. În acest sens dânsa a subliniat proiectele de interconexiune energetice, investiţiile româneşti în economia moldovenească, sprijinul oferit de către Bucureşti Chişinăului în vederea realizării reformelor şi susţinerea Moldovei în faţa liderilor europeni.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,