Viktor Orban este liderul noii mişcări de eliberare naţională din Europa de Est

19:04, 27 februarie 2018 | Politica | 1262 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Premierul Ungariei, Viktor Orban, poate fi numit, pe bună dreptate, cel mai proeminent lider politic şi şef de guvern din Europa Centrală și de Est, vârful de lance al noului curent suveranist ce tinde să se transforme într-o adevărată mişcare de eliberare naţională în partea noastră a continentului. În pofida tirului de atacuri interminabile din ultimii ani, executate de presa şi reţelelor de ONG-uri din arsenalul corporatocraţiei globaliste, Orban a reuşit nu numai să-şi păstreze ţinuta de mare politician de talie europeană, de om de stat onorabil. El şi-a consolidat în ţara sa încrederea din partea cetăţenilor, fapt ce se datorează atât verticalităţii şi competenţei sale ca prim-ministru, dar şi performanţelor demonstrate de guvernul pe care îl conduce.

Discursul anual al lui Viktor Orban despre starea naţiunii, rostit pe data de 18 februarie la Budapesta, scoate în evidenţă calităţile acestui lider naţional remarcabil şi patriot exemplar al ţării sale. Redacţia FLUX va publica în următoarele zile o serie de fragmente din luarea lui de cuvânt vizionară, care este şi o excelentă lecţie de demnitate pentru elitele politice euro-entuziaste, docile şi lipsite de verticalitate, din spaţiul ex-sovietic.

„Occidentul va cădea, în timp ce Europa este ocupată fără să-și dea seama de asta”, susţine Viktor Orbán şi tot el afirmă: ”Creștinismul este ultima speranță”. Acest discurs a fost ţinut la șase săptămâni înainte de alegerile pe care, potrivit sondajelor, Orban le va câștiga din nou, pentru a treia oară consecutiv.

Printre numeroase subiecte, Viktor Orbán a evocat, bineînțeles, elitele de la Bruxelles, pe George Soros, imigrația și V4 (țările grupului de la Visegrad). Pentru el „situația actuală vrea ca pericolul ce ne amenință să vină dinspre Occident. Acest pericol pentru noi vine de la politicienii de la Bruxelles, Berlin și Paris. Ei vor ca noi să adoptăm politica lor: politica ce a făcut la ei țări ale imigrației și care a deschis calea declinului culturii creștine și expansiunii islamului. Ei vor ca și noi să acceptăm migranții și să devenim și noi țări cu populații mixte”.

Însă Viktor Orbán are speranțe mari, căci ”Noi trebuie să declarăm în mod clar și sincer că nu dorim o luptă care ne duce spre o bătălie fără speranță; de fapt, așa cum vedem, suntem acum pe punctul de a obține victoria. Țările grupului de la Visegrád sunt de neclintit. Lumea ortodoxă rămâne fermă și se pare că și Croația revine la rațiune. Austria s-a întors acum spre patriotism și creștinism. În Bavaria, o rezistență spirituală și politică își ia avântul sub conducerea CSU”.

Aceeași speranță în privința luptei împotriva ”filantropului” George Soros: ”Înțelegem că Soros a încercat să se bată nu doar contra noastră, ci și contra britanicilor, contra președintelui Trump, și a israeliților. Și peste tot subiectul a același: forțarea acceptării imigrației și a migrației. Însă ei nu vor reuși. Noi nu suntem singuri, noi luptăm împreună pentru a stăvili – și ulterior a opri – planul Soros prezentat la Bruxelles și la ONU. Iar dacă avem asemenea aliați – și noi putem avea astfel de aliați – sunt sigur că până la urmă vom reuși.”

Și, fiind inspirat în mod deschis de către președintele american Trump,  Viktor Orbán a declarat că națiunea reprezintă valoarea cea mai importantă, și că la ora actuală este vorba despre faptul de a pune ”Ungaria în primul rând”.

Va urma.