Vaccinarea populaţiei obligatorie în România? Răspunsul Ministerului Sănătăţii

23:08, 14 februarie 2021 | Externe, Politica, Social | 279 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Este posibil ca vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să devină obligatorie. Aşa se arată în proiectul de buget pe anul 2021 al Ministerului Sănătăţii.

Din primele informaţii, se fac „demersuri” pentru vaccinarea obligatorie a populaţiei.

Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene.

În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri„, se arată în textul proiectului de buget.

Ce este Legea vaccinării?

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament de Guvernul Tudose, în anul 2017. Ea a fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde au fost introduse zeci de amendamente.

Vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale„, a declarat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Sursa: https://www.national.ro