Va fi demis, oare, Iurie Leancă?

19:19, 1 martie 2018 | Politica | 929 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deputaţii socialişti şi cei comunişti au depus o moţiune simplă prin care cer examinarea activităţii lui Iurie Leancă în calitate de vicepremier pentru integrare europeană şi demisia acestuia din funcţie.

Semnatarii moţiunii simple îl cheamă pe Leancă cu un raport în Parlament în legătură cu activitatea acestuia în domeniul politicii externe. Vicepremierului i se reproşează o declaraţie recentă privind integrarea în Uniunea Europeană numai prin România.

Anterior Iurie Leancă a declarat că integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană e posibilă doar cu şi prin România.

Iniţiativa înaintării moţiunii aparţine deputaţilor comunişti, pe care i-au susţinut socialiştii. Deputatul comunist Inna Şupac a ţinut să precizeze că există „mai multe dovezi pentru a fi demis Iurie Leancă”.

Opoziţia de stânga din Parlament a iniţiat o serie de moţiuni simple aproape împotriva tuturor miniştrilor din cele câteva guverne ale majorităţii proeuropene. Însă de fiecare dată numărul de voturi exprimate în susţinerea acestor moţiuni a fost insuficient pentru adoptarea lor.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,