Usatîi și Cavcaliuc față în față, la aceiași masă

12:26, 14 octombrie 2015 | Politica | 3391 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Șefii structurilor de securitate ale Republicii Moldova i-au chemat să le dea instrucțiuni organizatorilor protestelor din fața Parlamentului, preconizate pentru mâine, 15 octombrie.  Astfel, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, dar și deputații socialiști Grigore Novac și Vasile Bolea au purtat discuții cu Ministrul Afacerilor Interne Oleg Balan, în prezența conducătorilor Procuraturii, Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, precum și șefii subdiviziunilor subordonate a MAI, printre care și șeful IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Aceștia au discutat despre asigurarea ordinii publice și securității cetățenilor în timpul desfășurării manifestațiilor din capitală.

Organizatorilor le-a fost solicitat să coopereze cu forțele de ordine în vederea desfășurării activităților în condiții pașnice, precum și în conformitate cu legislația în vigoare. Renato Usatîi și reprezentanții PSRM, care au fost prezenți la ședință  au garantat că vor asigura evenimentele într-un mod calm și nu vor comite ilegalități.

În context, participanţii la protest sunt obligaţi:
– să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
– să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
– să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
– în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive, sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

În cazul în care manifestanții sunt martorii unei destabilizări a ordinii publice sunt rugați să telefoneze la numărul scurt 902, sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Amintim că pe 15 octombrie, protestatarii vor înconjura clădirea Parlamentului din toate părțile și nu vor permite nimănui să iasă, până când nu le vor fi satisfăcute solicitările. Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, „scopul este de a face presiune legală asupra deputaților ca să aprobe deciziile în interesele majorității cetățenilor din țara noastră, în special cele privind demisia șefilor mai multor structuri importante ale statului. Totodată, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că acțiunea de joi din fața Parlamentului va fi una „istorică”, iar Igor Dodon a îndemnat deputații din AIE 3 să-și i-a posmagi și biscuiți cu ei, căci protestatarii vor bloca accesul în Parlament.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,