Ungaria ne va ajuta să combatem imigrația ilegală

14:04, 4 noiembrie 2015 | Politica | 1592 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ungaria este gata să sprijine Republica Moldova în elaborarea și implementarea unei Strategii Naționale de Securitate, inclusiv în domeniul combaterii migrației ilegale și respectarea drepturilor omului, a declarat ambasadorul ungar Mátyás Szilágyi (foto), în cadrul unei întrevederi cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Veaceslav Untilă.

La rândul său, diplomatul a menționat că Ungaria, împreună cu ceilalți parteneri europeni, își dorește ca Republica Moldova să depășească situația politică creată. „Noi ca parteneri strategici suntem interesați de funcționalitatea instituțiilor în Republica Moldova, îndeosebi a Parlamentului. Avem o cooperare bună cu Republica Moldova și sperăm să o consolidăm pe viitor”, a afirmat oficialul.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au fost contextul politic actual din țară, criza din regiune și problema refugiaților, provocările care rezultă din acest context și cărora trebuie să le facă față cele două țări.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,