Unde au dispărut fraierii?

20:40, 5 iunie 2015 | Politica | 1990 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Parlamentarii nu se vor întruni în şedinţe plenare timp de două săptămâni, adică până la data alegerilor locale generale din 14 iunie, a comunicat serviciul de presă al Legislativului.

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului, pentru ca deputaţii să se poată implica cu toate forţele în campania electorală pentru locale.

Ideea acestei scurte vacanţe nu este agreată însă de toţi aleşii.

Conform site-ului NOI.md, liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu modul defectuos în care activează Parlamentul în ultima perioadă. Acesta a criticat decizia conducerii instituţiei de a nu organiza şedinţe plenare pe parcursul a două săptămâni, pe perioada campaniei electorale. Totodată, el a făcut haz pe seama şefului PD, Marian Lupu, care sonorizează spoturile electorale ale formaţiunii.

„Cu ce ocazie, timp de două săptămâni, Parlamentul trebuie să fie în vacanţă, pe perioada campaniei pentru alegerile locale? Chiar m-am interesat de acest subiect. Marian Lupu s-a acomodat foarte bine şi citeşte din spate «rolicurile», profesional le citeşte şi cu tragere de suflet, dar unde a plecat el? Am întrebat în care localităţi, cine ultima dată l-a văzut pe Marian Lupu? Dar unde e Filat? Eu singur îl contactez a treia zi, nici roamingul nu lucrează – unde sunt ei? Țara arde şi baba se piaptănă. Fraierii au plecat în vacanţă”, a spus Voronin în cadrul unei conferinţe de presă, citat de NOI.md.

Potrivit liderului PCRM, pe agenda Parlamentului sunt introduse tot mai puţine proiecte importante de legi, iar din această cauză problemele stringente rămân nesoluţionate, mai informează sursa:

„Parlamentul nu lucrează ritmic, nu ţin minte când a lucrat ultima oară două zile pe săptămână. Ei se gândesc dacă îi vor susţine comuniştii sau nu. Iar dacă ştiu că nu va fi susţinere, nici nu propun. Am avut o întrevedere cu Chiril şi l-am întrebat: Care-i cauza? Unde dispar aceste proiecte? Mi-a spus că ele sunt aprobate câte 2-3 şi transmise în Parlament, dar pe agendă ele nu apar. Parlamentul este paralizat”.

Navighează dupa cuvinte-cheie: