Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul: Iată de ce

15:38, 20 martie 2021 | Externe, Politica | 340 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul. Potrivit autorităților turce, Convenția dăunează unităţii familiale, încurajează divorţul şi că referinţele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBTQ pentru a obţine o mai mare acceptare în societate.

Potrivit unui decret prezidenţial publicat vineri, Turcia s-a retras din cadrul controversatei Convenții de la Istanbul.

Deși oficial documentul ar lupta pentru prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor, autoritățile turce spun că aceasta dăunează unităţii familiale, încurajează divorţul şi că referinţele sale la egalitate sunt folosite de comunitatea LGBTQ pentru a obţine o mai mare acceptare în societate.

În Turcia au mai existat anul precedent dezbateri privind o posibilă retragere din Convenţie după ce un responsabil al partidului de guvernământ al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a pus problema abandonării tratatului.

Constituţia Turciei şi reglementările interne ar fi în schimb „garanţia drepturilor femeilor”, a afirmat Zehra Zumrut Selcuk, ministrul familiei, muncii şi serviciilor sociale, potrivit agenţiei oficiale de presă, Anadolu.

Sursa: https://sputnik.md