Toți miniștrii Guvernului Dăncilă au renunțat la protecția SPP

15:07, 30 ianuarie 2018 | Politica | 4050 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii din Cabinetul său au renunțat la protecția Serviciului de Protecție și Pază, în contextul acuzațiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa șefului SPP, Lucian Pahontu.

Inițial, informația a fost oferită Mediafax de surse politice, dar ulterior a fost confirmată de către secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

Potrivit acestuia, decizia este firească pentru că „SPP în loc să asigure siguranța demnitarilor, se ocupă de monitorizarea și spionarea lor.”

„Am vorbit in ultimul an de implicarea SPP-ului si a domnului Pahontu in chestiuni de politica. Demnitari care sunt monitorizati, o baza de date care se strange la acest domn. Decizia este fireasca. In momentul in care acest SPP, in loc sa asigure siguranta demnitarilor, se ocupa de monitorizarea si spionarea demnitarilor si trimite informatii unui singur om care face analiza pe ele, nu e in regula”, a spus Stefanescu, la Antena 3.

Potrivit Mediafax, premierul Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile SPP imediat după investitură, paza fiind asigurată de către Jandarmeria Română.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat în mod repetat pe șeful SPP, Lucian Pahontu, că se implică în politică, la un moment dat spunând despre el că este un personaj veninos.

Ultima relatare legata de Pahontu a fost facuta de Dragnea luni seara, dupa investirea Guvernului Dancila.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stanescu – probabil ca de aia are si probleme acum sau poate ca este o simpla coincidenta – el a spus in mai multe intalniri publice in tara, la intalniri ale CExN, ca un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahontu care a spus ca nu vorbeste in numele dumnealui – eu cred ca vorbea doar in numele dumnealui – si a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si ca dumnealui sa stea deoparte ca o sa fie protejat si chiar o sa ajunga presedintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că, în situația în care același tip de discuție l-a avut Pahontu și cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, foștii premieri PSD, „putem începe să avem explicații” pentru relația tensionată a acestora cu partidul.

„Instituțional, orice premier trebuie să aibă contacte cu șefii unor astfel de instituții – și mă refer la SRI, la SIE și puțin la SPP. Nu știu la ora asta dacă din partea acestor instituții a fost o influență atât de mare care să-i fi determinat și pe Sorin Grindeanu și pe Mihai Tudose să evolueze într-o astfel de relație tensionată cu partidul și cu coaliția.

N-avem de unde să știm acuma, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom afla. În schimb, mai mulți colegi mi-au zis că șeful SPP a fost implicat mai mult decât e cazul. Șeful SPP-ului n-are de ce să interacționeze cu premierul sau cu membri ai cabinetului”, a mai spus Dragnea.

Sursa: ziare.com

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,