Timofti îl scapă pe Viorel Chetraru de la demisie

14:34, 28 octombrie 2015 | Politica | 1698 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Șeful statului,  Nicolae Timofti, a promulgat legea care prevede trecerea Centrului Național Anticorupție din subordinea guvernului în cea a Parlamentului, fapt care îi anulează dreptul premierului de a cere demiterea lui Viorel Chetraru. Informația a fost confirmată de surse avizate de la Președinție.

Centrul Naţional Anticorupţie a revenit în subordinea Parlamentului, săptămâna trecută în baza unei decizii a Parlamentului. Viorel Chetrarua  fost Salvat de la demisie, de votul deputaților din PLDM, PSRM și PCRM. În cadrul ședinței Parlamentului, socialiștii, democrații și comuniștii au votat în două lecturi un proiect care prevede ca CNA, să treacă din subordinea Guvernului, în cea a Parlamentului. Inițiativa a venit din partea Partidului Democrat și a fost adoptat cu voturile a 65 de deputați.

Astfel, directorul CNA va putea fi numit de Parlament și va avea un mandat de cinci ani, fără posibilitatea de a putea fi numit pentru un mandat consecutiv.

Menționăm că în luna mai 2013, Centrul Naţional Anticorupţie din Moldova a trecut în subordinea Guvernului, după ce Parlamentul a votat în două lecturi o propunere în acest sens inițiată de PLDM. Centrul Național Anticorupție este varianta transformată a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Menționăm că la o zi după ce liderul PLDM Vlad Filat a fost reținut de Centrul Național Anticorupție, premierul Valeriu Streleț, care a preluat conducerea Partidului Liberal Democrat, a trimis un demers către președintele Nicolae Timofti prin care a solicitat să inițieze procedura de demisie a șefului CNA, Viorel Chetraru, lucru ce un îi mai oferă această posibilitate în prezent.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,