Thierry Laurent Pellet avertizează: ”Persecuțiile împotriva lui Iurie Roșca vă amintesc încotro vă îndreptați”

13:03, 17 iulie 2018 | Politica | 1814 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Mă numesc Thierry Laurent Pellet, sunt antreprenor specializat în Internet și mă ocup de geopolitică în ultimii patru ani, de când m-am pomenit în vâltoarea crizei ucrainene (am locuit acolo cam zece ani, chiar în preajma Maidanului). Acesta a fost motivul care m-a adus la Chișinău, în decembrie anul trecut, unde l-am întâlnit pe Iurie Roșca, un om extraordinar, care a inițiat primul For Economic Eurasianist. Rațiunea care m-a motivat să particip la acest eveniment deosebit a fost de a întâlni oameni care luptă cu fermitate împotriva dictaturii europene, pe care încearcă să o impună Bruxellesul fiecărei țări  adiacente inițiatorilor (Franța și Germania) ca pe o metastază canceroasă, răspândită peste vechiul nostru continent. Să nu vă înșelați, nu sunt cineva care vrea să lupte doar pentru că aș fi antisistem prin natura mea.

La început credeam că a fost o idee extraordinară să poți călători în jurul lumii fără nici o restricție de frontieră în interiorul spațiului Schengen și fără a fi nevoit să schimbi bani.

A fost o idee extraordinară până când am început să înțeleg ce anume se fierbea în oală, adică ce anume însemna Europa: servirea intereselor mega-companiilor transnaționale în schimbul sănătății, banilor și libertății populației prin folosirea tuturor mijloacelor pentru atingerea acestor scopuri, fără nici o restricție: lobby, corupție, lovituri de stat… Aceștia acționează ca o mafie, în scopul preluării controlului asupra oricărei entități ce manifestă rezistență. Un exemplu izbitor în acest sens este cazul Monsanto, care otrăvește pe fiecare în Europa. Ei sunt atât de puternici, încât își pot permite să cumpere fiecare deputat european pentru a menține otrava lor pe piață, și asta în loc să fie trași la răspundere pentru crime contra umanității.

Iurie Roșca a reușit să atragă atenția intelectualilor, jurnaliștilor, filosofilor, oamenilor de afaceri și politicienilor din toată Europa, aceștia alăturându-se forului de la Chișinău. Am creat un fundament pentru o mai bună colaborare între națiuni, având respect pentru diferențe și pentru diversitatea culturală. Economia și comerțul ar trebui să se conducă de principiul dreptății, iar nu de lăcomia unor interese puternice. În mod surprinzător, ca urmare a unui atac masiv, urmărirea penală a lui Iurie Roșca (pornită pe baza unor fapte neclare ce se presupune că ar fi avut loc acum circa nouă ani) ies de sub control.

Coincidența este absolut izbitoare; am impresia că niște oameni răi au și reacționat deja în vederea uciderii eforturilor noastre în fașă prin încarcerarea liderului nostru. Situația îmi amintește de corturile care au început să apară de-a lungul bulevardului Kresciatik din Kiev, atunci când Iulia Timoșenko (a cărei partid este foarte apropiat de cel a lui Merkel) a fost întemnițată pentru evaziune fiscală (ea a avut de a face cu gazul rusesc în calitatea ei de Prim-ministru, folosind o companie a cărei conducătoare era și băgând circa 2,3 miliarde de dolari în buzunar. De fapt, Timoșenko era obișnuită cu astfel de comportament, ea fiind privată de libertate pentru evaziuni fiscale în trecut). Cine a plătit zeci de oameni care au stat timp de doi ani pentru a inflama cea de-a doua revoluție neonazistă pe Maidan? Ianukovici a plătit cel mai scump preț pentru întemnițarea unui prieten criminal al Uniunii Europene. Imediat ce Uniunea Europeană (cu sprijinul SUA) este preocupată de cineva care e în opoziție cu direcția și agenda ei, asta ridică probleme serioase.

Așadar, întrebarea mea pentru poporul Moldovei este simplă, chiar sunteți dispuți să ascultați chemarea sirenelor din EUtopia? Chiar doriți să ajungeți distruși și  otrăviți de către o forță nemiloasă? Doriți să vă pierdeți cultura și să vi se impună migranți musulmani? Doriți să cădeți în cea mai murdară capcană, din care cei mai mulți vor să scape (după Marea Britanie vin și alții)?  Vreți să vă pierdeți sufletele? Persecutarea lui Iurie Roșca are loc pentru a vă aminti încotro vă îndreptați.

Thierry Laurent Pellet,

 Franța