Streleț a dat de înțeles că PLDM- ul se va răzbuna pentru Filat

14:36, 16 octombrie 2015 | Politica | 2737 vizualizări | Un comentariu Autor:

PLDM rămâne la guvernare, va fi foarte vocal și va acționa „în maniera mâinilor dezlegate”. Declarația a fost făcută de premierul și vicepreședintele PLDM, Valeriu Streleț. Acesta a mai subliniat că se cer acțiuni foarte ferme pentru a scoate Republica Moldova din captivitate.

”Participând la guvernare și formulând niște cerințe foarte ferme de reforme, PLDM rămâne la guvernare și va veni cu multe inițiative care poate vor fi incomode, dar va acționa cu responsabilitate pentru viitorul Moldovei. PLDM a început să acționeze în maniera mâinilor dezlegate”.

La rândul său, deputatul liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, a recunoscut că deși știa foarte multe ilegalități și crime care au loc în țară, cei din PLDM au tăcut.

„Recunoscând greșeala că poate am tăcut prea mult, când vom întâlni obstacole, nu vom accepta concesii în cadrul Alianței”. Acesta a ținut să precizeze că evenimentele de ieri au demonstrat că în Moldova există justiție selectivă care ”încearcă a găsi un țap ispășitor”, a spus Pistrinciuc.

Pistrinciuc a mai recunoscut că PLDM-ul se aștepta că ieri în Legislativ, va avea loc altă acțiune, însă înțelegerea  a fost dată peste cap. În presă au apărut informații, precum că ieri trebuia să fie demis Procurorul General, Corneiu Gurin, lucru confirma și de Vlad Filat în plen.

”Nu le vom face pe plac ca să detonăm acum situația. Dar încrederea nu va mai fi aceea. Seara ne întâlnim, discutăm cum să reformăm instituțiile statului și dimineața se face cu totul alt lucru”, a mai spus Pistrinciuc.

Amintim, că ieri, fostului lider al PLDM, Vlad Filat i-a fost ridicată imunitatea, ulterior reținut pentru 72 de ore. Liderul formațiunii PLDM a fost desemnat chiar de Filat, premierul Valeriu Streleț.

Deputatul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc susține că acțiunile protestatarilor socialiști și a celor de la Partidul Nostru au fost coordonate din Parlament. Deși a evitat să dea nume, parlamentarul a lăsat să se înțeleagă că cei care ar fi regizat scenariul cu ridicarea imunității pentru Vlad Filat, ar fi și cei care stau în spatele protestatarilor, informează UNIMEDIA.

„Modul în care s-a făcut totul – ridică multe semne de întrebare, coordonarea acțiunilor celor de afară, Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru, a fost evidentă.

S-a văzut că se dorește să se facă o execuție publică ce să liniștească spiritele. Noi o să trebuiască să trăim cu această justiție”, a declarat Pistrinciuc la emisiunea În Profunzime de la ProTV.

„Noi am urmărit cu atenţie cum se mişcau lucrurile afară. Se blocau intrările și ieșirile din Parlament. Noi dacă avea intenţii rele, veneam şi noi organizat cu oameni. Dar noi nu am făcut asta fiindcă e vorba de ședința Parlamentului”, a conchis Vadim Pistrinciuc.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,