Statele Unite vor deschide o bază militară pentru operaţiuni speciale în Albania

02:53, 7 ianuarie 2022 | Externe, Politica | 136 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Statele Unite vor deschide un centru de comandă al forţelor militare pentru operaţiuni speciale pe teritoriul Albaniei, a anunţat joi premierul albanez, Edi Rama, citat de agenţia Reuters.

Comandamentul pentru Europa al Forţelor SUA pentru Operaţiuni Speciale (SOCEUR) a comunicat că în Albania va fi deschis un centru militar de avangardă, cu prezenţa trupelor prin rotaţie. SOCEUR a precizat că noul centru militar va contribui la intensificarea coordonării cu armata albaneză şi va fi un punct important pentru infrastructura militară din Balcani, oferind mai multă flexibilitate logistică.

„Este o veste fantastică, o expresie a credibilităţii foarte mari şi a cooperării foarte strânse”, a declarat premierul Albaniei, Edi Rama, potrivit Mediafax.ro.

Nu este clar ce rol va avea această bază militară americană din Albania, naţiune membră a Alianţei Nord-Atlantice din 2009. Comandamentul pentru Europa al Forţelor SUA pentru Operaţiuni Speciale (SOCEUR) are rolul de „a reacţiona rapid la ameninţări emergente şi, în caz de necesitate, de a învinge agresiuni” împreună cu aliaţii.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro