Sondaj IRI: Usatâi, Dodon și Năstase – cei mai doriți pentru funcția de președinte

11:52, 21 aprilie 2016 | Politica | 2765 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Renato Usatâi, Igor Dodon și Adrian Năstase sunt primii trei fi favoriții ai alegerilor prezidențiale, arată datele unui sondaj realizat de Institutul Republica Internațional (IRI).

Potrivit acestuia, pentru Usatâi ar vota 20 la sută din respondenți, Igor Dodon -18 la sută, iar pentru Andrei Năstase – 12 la sută.

Locul patru este ocupat de fostul ministru al educației Maia Sandu, care ar acumula 10 la sută.

În ceea ce privește nivelul de încredere, liderul topului rămâne a fi Renato Usatâi  (27 la sută), fiind urmat de Igor Dodon cu 24 la sută, Maia Sandu (16 la sută), Andrei Năstase (13 la sută), Vladimir Voronin (8 la sută). În Marian Lupu și Iurie Leancă au încredere 6 la sută din respondenți.

Sondajul a fost realizat de Baltic Surveys/The Gallup Organization la comanda IRI, în perioada de 11-25 martie 2016, la un eșantion de 1800 de persoane. Marja de eroare constituie +/- 2,8 la sută.

Pentru funcția de președinte al Republicii Moldova poate candida un cetățean care are împlinită vârsta de 40 de ani și a locuit cel puțin zece ani pe teritoriul RM. Liderul Partidului Nostru Renato Usatâi nu va putea candida întrucât nu îndeplinește criteriul vârstei.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,