Socor nu exclude faptul că Barroso ar fi fost plătit de Plahotniuc

15:31, 26 mai 2016 | Politica | 6617 vizualizări | 5 Comentarii Autor:

Analistul american Vladimir Socor nu exclude faptul că Jose Manuel Barroso ar fi primit 250 mii euro pentru prezența la Forumul economic „Republica Moldova în noul context regional”, organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri patronată de Vladimir Plahotniuc, vicepreședintele Partidului Democrat.

“Nu m-ar mira dacă participanții din străinătate ar dori să obțină onorarii de vorbitor. Este o practică frecventă în Occident. Pentru mine nu ar fi de mirare ca domnul Barroso să fi solicitat un onorariu de vorbitor. Dar certitudinea este că domnul Plahotniuc poate să-și permită asemenea evenimente”, a declarat Vladimir Socor într-un interviu oferit portalului report.md.

În expertului, Rusia nu este interesată de evenimentele politice din Republica Moldova, idea unei eventuale agresiuni rusești fiind speculată de mass-media care încearcă să prezinte pe Plahotniuc drept un apărător împotriva acestei agresiuni.

“În situația actuală eu cred că Rusia nu are nici mijloacele, nici dorința sau capacitatea de a interveni subversiv în Republica Moldova. Moscova este foarte preocupată de Ucraina – nu mai vorbim de Siria. Prioritatea numărul unu a Moscovei este să scape de sancțiunile economice occidentale. Atât timp cât Rusia nu și-a rezolvat aceste probleme, nu cred că se va implica foarte activ în Republica Moldova. Probabil că nici nu are nevoie să se implice activ. Dacă privești de la Kremlin spre Chișinău, vezi două partide pro-ruse foarte puternice și bine cotate în sondaje, de aceea cred că teama de o intervenție a Rusiei este exagerată. Năluca Rusia, cu tancuri și agresiune este mult mai importantă pentru factorul intern în special pentru Plahotniuc care se poziționează prin mesajele transmise de trustul său media ca un apărător împotriva acestei agresiuni. Aceasta este unica posibilitate a sa de a se impune în plan extern inclusiv în România”, consideră Socor.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,