Șoc în Moldova: Turnuri spectaculoase în mai multe zone ale țării

07:19, 14 martie 2018 | Politica | 2015 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cauza acestor turbulențe, care au depășit pronosticurile celor mai versați analiști politici, este recenta decizie a PL de a-l scoate la înaintare pentru alegerile din Capitală pe fostul ministru Valeriu Munteanu.

Corespondentul nostru din zona de nord, Vlad Porumbac-Moțatu, ne transmite cu sufletul la gură că filialele tuturor partidelor politice din orașul Florești au cerut într-o ședință comună conducerii țării să le atribuie și lor numele de Floreni, după numele localității de baștină a falnicului candidat liberal.

O informație care l-a lăsat perplex pe corespondentul nostru din zona de sud, Calistrat Ouatu, ține de evoluțiile politice de ultimă oră dintr-un fost centru raional. Vorba e că pe parcursul nopții dinspre marți spre miercuri locuitorii orășelului Căinari au reușit să colecteze peste 2000 de semnături, expediind prin curier special un demers la Guvernul Filip cu solicitarea de a schimba denumirea localității din Căinari în Găinari.

Iar corespondentul nostru special pentru comunicarea cu organele de anchetă și lumea interlopă, Dorian Puiu-Ciorditu, ne anunță cu bucurie că fostul viceprimar PL Vlad Coteț, care și-a încheiat cariera în urma unui scandal de corupție, fiind profund mișcat de hotărârea înțeleaptă a fostului său lider de partid, ar fi hotărât să depună cerere de readmitere în sânul acestei formațiuni.

În legătură cu valul de inițiative populare din teritoriu, fiind solicitat de autoproclamatul reporter Flux, Arhimede Clocitu, expertul în procese electorale, Grigore Penitu, și-a exprimat îngrijorarea  că acestea ar putea distorsiona opțiunile alegătorilor și provoca un absenteism masiv.

pentru Flux, Cezar Scurmuș și Octavian Opăritu,

Institutul European de Zoostrategie și Geogăinărie

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , ,