SIS neagă autenticitatea „notei informative” secrete publicate de Renato Usatâi

21:34, 10 noiembrie 2015 | Politica | 2647 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Serviciul de Informație și Securitate neagă autenticitatea „notei informative” semnate de directorul SIS Mihai Balan, adresată președintelui Republicii Moldova Nicolae Timofti, publicate în rețele de socializare de liderul Partidului Nostru Renato Usatâi. În comunicatul emis de instituție, se afirmă că “SIS nu a pregătit aşa numitul „studiu operativ” la Ministerul Afacerilor Interne şi nu a remis în adresa Preşedintelui ţării o astfel de scrisoare”.

Serviciul de Informaţii şi Securitate va demara investigaţii şi va sesiza organele competente ale Republicii Moldova pentru elucidarea cazului respectiv, se spune în comunicat în comunicatul de presă.

Reamintim că astăzi, Renato Usatâi a publicat imaginea unei note informative, prin care Nicolae Timofte ar fi fost informat cu privire la starea de spirit din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, care ar putea deveni o „vulnerabilitate pentru securitatea națională”. În același document, se vorbește și despre anumite scheme criminale (estorcare de bani, trafic de droguri, spălare de bani etc.) în care ar fi fost implicați funcționarii din cadrul MAI.

Renato Usatâi afirmă că documentul clasificat „secret” ar fi sosit pe poștă, fără a se pronunța asupra autenticității presupusei “note informative”.