Scrisoare scandaloasă în adresa lui Voronin

14:16, 4 februarie 2016 | Politica | 2000 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Fostul deputat comunist, Artur Reșetnicov, i-a adresat liderului fracțiunii PCRM, Vladimir Voronin, o scrisoare deschisă. Astfel, Reșetnicov explică de ce a plecat din partid, dar scoate la iveală și anumite detalii din activitatea PCRM-ului. Fostul comunist îl învinuiește pe Vladimir Voronin de faptul că a falsificat sondaje și că omoară partidul.

„Ultimele evenimente și reacția Dvs. cu privire la acțiunile din ultima vreme dau dovadă că plecarea a fost un pas corect și necesar. În luna decembrie 2015 am spus doar o parte din motivele mele, din respect pentru Dvs. și comuniști nu am vrut să scot în vileag toate lucrurile”, începe Reșetnicov. „Când pleacă 2-3 tovarăși, poți să spui că e trădare. Când pleacă 2/3 din fracțiune, înseamnă că trebuie să analizezi lucrurile”, a scris fostul comunist. 

Artur Reșetnicov mai scrie că Vladimir Voronin are mai multe înțelegeri cu oligarhul Vlad Plahotniuc.

Toamna a început o nouă criză politică. La solicitarea Dumneavoastră, în primele zile ale lunii noiembrie noi ne-am întâlnit cu democrații. În rezultatul consultărilor noastre, PCRM urma să primească jumătate din portofoliile ministeriale și funcția de prim-ministru. Noi am prezentat acest rezultat. Din acest moment, Dumneavoastră ați interzis orice contacte cu democrații. De ce? Poate cel puțin acum Dumneavoastră, Vladimir Nicolaevici, veți avea bărbăția să recunoașteți că în acea perioadă Dvs. din cont propriu, paralel, separat, activ și secret duceați tratative cu omul numele căruia vă temeți să-l rostiți (n.r. Vlad Plahotniuc)? Oare echipa, însoțitorii nu trebuiau să cunoască despre ce discută președintele partidului la dejunuri și prânzuri?! Decă ați avut, din nou, dorința de a deveni președinte, de ce să nu discutați asta cu echipa? Chiar dacă eu am argumentele mele de ce Dumneavoastră nu trebuie să deveniți acum președinte, oricum am fi acționat împreună pentru atingerea acestui scop”, a scris  Reșetnicov.

Totodată, Reșetnicov susține că acum, Voronin este împotriva protestelor, chiar dacă acum câțiva ani singur scotea oamenii în stradă. Mai mult decât atât, fostul deputat comunist îl acuză pe fostul său lider că la solicitarea sa au fost falsificate mai multe sondaje de opinie înaintea alegerilor parlamentare.

Acum sunteți împotriva mitingurilor. Dar câțiva ani în urmă, de ce ați scos zeci de mii de oaeni în stradă? Ei aveau încredere în Dvs. Și noi aveam. Nu trebuia să scoateți oamenii în stradă fără un plan. Atunci a și început dezamăgirea și plecarea susținătorilor noștri. Înaintea alegerilor din 2014 aveam două sondaje. Unul înaintea campaniei electorale, iar al doilea – cu 10 zile înainte de alegeri. Al doilea a fost făcut la comanda Dvs”, scrie politicianul.”, scrie Reșetnicov.

Artur Reșetnicov amintește și despre NIT, reproșând-ui lui Voronin că a cedat acest pot TV în schimbul câtorva milioane.

Fără televiziune, partidul nu poate acumula mai mult de 10%. De ce atunci am cedat fără luptă NIT-ul? Au fost multe instrumente de origine democratică și de drept cu care puteam opera, dar nu am făcut-o. Adevărul e că Dvs ați renunțat la deciziile instanțelor moldovenești, pentru a primi o compensație de milioane la Strasbourg, declară Artur Reșetnicov.

Totodată, fostul deputat comunist îl acuză pe Voronin   sondajele dinaintea alegerilor din 2014 au fost făcute la comandă

Pe final, Reșetnicov îi scrie lui Voronin că PCRM moare. „Dvs. omorâți partidul. E păcat că vă conduceți după motto-ul „Eu te-am făcut, eu te ucid”. Am scris dur, dar asta e realitatea. Adevărul pe care acum nimeni nu mai poate să vi-l spună. PCRM mai are o șansă, dacă veți percepe tot ce s-a întâmplat ca pe un duș rece”.

Amintim că Artur Reșetnicov împreună cu alți 13 deputați comuniști au părăsit formațiunea PCRM în data de 21 decembrie. Aceștia au creat o „platformă parlamentară Social-Democratice pentru Moldova”.