Schimb global de date biometrice: MAI și FBI gata să încheie un acord – video

16:07, 22 noiembrie 2021 | Politica | 369 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Ministerul moldovean de Interne anunță că este pe punctul să încheie un acord oficial de schimb de date biometrice cu Biroul Federal de Investigații (FBI). Anunțul a fost făcut de ministrul Ana Revenco, prezentat ca pe un rezultat obținut în cadrul vizitei delegației MAI în SUA.


Potrivit ei, vizita a avut loc în contextul parteneriatului strategic moldo-american și că acordul respectiv va oferi posibilitatea de a căuta în baza de date a FBI de aproape 80 de milioane de înregistrări și de a primi înapoi un raport al oricăror rezultate asupra teroriștilor și a criminalilor transnaționali cunoscuți sau suspectați.

”Asistența care ne este oferită de colegii din SUA are o contribuție semnificativă la capacitarea organelor de aplicare a legii din Republica Moldova. Vizita a fost generată și de nevoile noi de colaborare dintre Republica Moldova și SUA, în contextul noilor provocări la securitatea internațională și regională – aici vorbim despre pandemie și criza migrațională, precum și despre ritmul cu care se dezvoltă criminalitatea cibernetică și cea transfrontalieră. Republica Moldova este un partener sigur și de încredere al Statelor Unite și a Uniunii Europene pentru a face un front comun la prevenirea și intervențiile necesare, astfel asigurând securitatea atât națională, cât și în regiune”, a declarat Revenco.

La rândul său, asistentul Secretarului Departamentului de Stat, Tood D. Robinson a felicitat Republica Moldova pentru ”intenția și perseverența de a moderniza țara”.

La invitația delegației Ministerului Afacerilor Interne, Oficialul american și-a exprimat interesul efectuării unei vizite la Chișinău la începutul anului 2022, pentru a susține reformele inițiate de Ministerul Afacerilor Interne.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , , , , ,