Roșca: Cei 14 deputați comuniști au plecat din brațele lui Voronin în brațele lui Plahotniuc

13:09, 21 decembrie 2015 | Politica | 2278 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Cei 14 deputați comunişti care au anunțat astăzi, că părăsesc fracțiunea PCRM au plecat din brațele lui Vladimri Voronin, în marş cadenţat, în braţele lui Vlad Plahotniuc. De această părere este liderul PPCD, Iurie Roșca.  Politicianul a mai spus că se cunoaște de ani buni  că PD și PCRM fac împreună mai multe jocuri din culise.

,,Faptul că între Plahotniuc şi PCRM există de mai mulţi ani jocuri de culise este bine cunoscut. Prin culoare se zvonea mai demult despre o posibilă fuzionare între comunişti şi democraţi. Până la ora actuală Plahotniuc a avut două partide parlamentare cu care se confrunta: PLDM, în interiorul coaliţiei de guvernământ şi PSRM, în opoziţie. Chiar dacă războiul dintre Plahotniuc şi Filat s-a soldat cu trimiterea în închisoare a ultimului, totuşi se vede că liberal-democraţii au rezistat presiunilor şi şantajului, nedorind să capituleze definitiv în faţa lui Plahotniuc. S-a văzut după demiterea lui Streleţ că partidul acestuia avansează mereu diverse condiţii de revenire în alianţa de guvernământ. Tocmai aici şi intervine plecarea in corpore a practic tuturor deputaţilor comunişti în marş cadenţat în braţele aceluiaşi Plahotniuc. Astfel, acesta a scăpat definitiv de şicanele PLDM-iştilor  şi şi-a creat propria majoritate parlamentară de buzunar’‘, a declarat Iurie Roșca pentru Flux.md.

Iurie Roșca a mai spus că plecarea celor 14 deputați din PCRM a fost, cel mai probabil, coordonată și dirijată de liderul PCRM, Vladimir Voronin.

,,Este greu de crezut că operaţiunea legată de plecarea celor 14 deputaţi comunişti, printre care sunt cei mai fideli oameni ai lui Voronin, s-a făcut fără ştirea acestuia. De azi înainte Plahotniuc are la cheremul său Partidul Democrat, Partidul Liberal, gruparea lui Leancă şi Partidul Comuniştilor, rebotezat în „platforma Social-Democrată pentru Moldova, a declarat Iurie Roșca.

Politicianul susține că noua „platformă Social-Democrată pentru Moldova”, nu este altceva decât o emanație a PCRM.

,,După această manevră calea spre jilţul de prim-ministru îi este deschisă doar lui Plahotniuc. Rămâne de văzut dacă sforarii de la Preşedinţie vor înghiţi această nadă sau nu. Timofti a fost lipsit cel puţin de pretexte formal-juridice de a declina candidatura lui Plahotniuc, de vreme ce acesta îi aduce pe tavă o majoritate parlamentară ad-hoc, solidă ca betonul lui Mihai Ghimpu’’, spune Roșca.

Concluzionând, liderul creștin-democrat, Iurie Roșca a spus că: ,,rămâne de văzut dacă diplomaţiile occidentale, care îl dezagrează pe Plahotniuc, şi forţele politice ostile acestuia, precum Partidul Platforma Dreptate şi Adevăr, Partidul Nostru şi Partidul Socialiştilor, vor avea suficientă capacitate pentru a dejuca această combinaţie a celui mai puternic jucător politic al momentului’’.

 

Navighează dupa cuvinte-cheie: