Republica Moldova a ratificat un acord de cooperare militară cu Azerbaidjanul

12:16, 9 februarie 2018 | Politica | 3204 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Legislativul de la Chișinău a ratificat joi Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Azerbaidjan privind cooperarea în domeniul militar, este menționat într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Parlamentului.

Pentru ratificarea documentului au votat majoritatea deputaților prezenți la ședință. Acord prevede, între altele, că această cooperare se va desfășura în mai multe sfere din domeniul militar.

„Documentul, susținut de 52 de deputați din cei prezenți la ședință, se axează pe cooperarea în domeniul politicii de apărare şi planificare a apărării, pe activitatea tehnico-militară, instruirea personalului, activităţi sociale şi cultural-sportive în armată,  desfăşurarea activităţilor comune în cadrul Programului NATO „Parteneriatul pentru Pace”, precum și consultări pe problemele desfăşurării operaţiunilor de menţinere a păcii şi acordării ajutoarelor umanitare”, este menționat în comunicat.

Colaborarea se va face pe baza unui plan întocmit anual „care va stabili diverse activităţi, forme de realizare, termenii şi locul desfăşurării acestora, autorităţile responsabile, numărul de persoane şi alte chestiuni importante legate de organizarea şi desfăşurarea activităţilor”. Responsabili de realizarea Acordului sunt Ministerele Aparării ale celor două țări.

Termenul Acordului este de cinci ani. Acesta se va prelungi în mod automat pentru următoarele termene consecutive a câte cinci ani.

Navighează dupa cuvinte-cheie: , ,