Dumitru Diacov despre demiterea lui Candu

12:02, 23 noiembrie 2015 | Politica | 2129 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

 

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov susține că demisiile nu sunt tocmai cele mai binevenite în situația de criză politică în care se află Republica Moldova. Democratul s-a referit în special la una dintre revendicările liberal – democraților și anume aceea de demitere a șefului Legislativului, Andrian Candu.

,,Eu nu cred că acum trebuie să vorbim despre demisii. Trebuie să vorbim despre faptul cum noi putem să ne așezăm la masă și cum noi putem să dezlegăm această situație foarte repede”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul unui interviu la Europa Liberă.  

Totodată, Diacov susține că revendicările înaintate de liberal-democrați nu sunt tocmai atât de dure.

Dvs. singur le catalogați ca „condiții dure”. Eu cred că liberal-democraţii trebuie să revadă și această listă și aceste accente de duritate. Toți trebuie să facă un compromis, toți trebuie să dea un pas înapoi. Eu toată viața m-am ocupat de aceste încercări de a-i împăca pe toți – este o misiune foarte ingrată”, mai spune Diacov. 
Liderul interimar al PLDM Valeriu Streleț a declarat acum câteva zile că liberal-democraţii nu vor acţiona ca şi deputaţii din PDM şi nu vor vota „cu cine pică” pentru a oţine demisia lui Candu şi dividende politice de moment. Valeriu Streleţ a adăugat că se aşteaptă ca Andrian Candu să demisioneze din iniţiativă proprie mai ales că acesta a declarat că nu se va ţine de funcţie şi că o poate face, dacă acesta este interesul ţării.