Renato Usatâi: Nu sunt la cheremul lui Plahotniuc

11:40, 17 octombrie 2015 | Politica | 4825 vizualizări | 2 Comentarii Autor:

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, susţine cererea de vineri a liderilor Platformei DA ca autorităţile să facă publice, timp de 24 de ore, numele demnitarilor şi oamenilor politici cărora le-au fost pornite dosare penale.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Usatâi scrie că Centrul Naţional Anticorupţie, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura Generală ar fi controlate de omul de afaceri Vladimir Plahotniuc care le-a transformat în subunităţi de luptă politică. Iată de ce, scrie Renato Usatâi, una dintre cererile de bază ale protestatarilor din faţa Legislativului este demisia conducătorilor acestor instituţii şi lustrarea angajaţilor lor pe criterii de integritate.

„Timp de un an, eu însumi cer ca dosarele penale fabricate, în care figurez şi eu, să fie făcute publice. Eu sunt primul interesat în acest lucru pentru că scoaterea la limină a acestei farse ar dezavua orişice anuzie că eu aş fi şantajabil”, scrie Renato Usatâi pe internet.

El mai afirmă că dosarele penale au fost intentate împotriva lui şi mediatizate public ca oamenii să creadă că el se află la cheremul lui Vladimir Plahotniuc. Pe de altă parte, Renato Usatâi i-a criticat pe liderii Platformei DA care au afirmat la un post de televiziune care îi mediatizează că „Plahotniuc a organizat un circ în Parlament şi în afara lui”, cu referire la ridicarea imunităţii parlametnare a lui Vladimir Filat, şi că „Pahotniuc are nevoie de Usatâi ca să-i sperie pe moldoveni cu pericolul rusesc”.

Usatâi consideră că afirmaţiile liderilor Platformei DA sunt aberaţii şi tot aşa ar putea să afirme şi el că „Plahotniuc are nevoie de cei de la Platforma DA pentru a-i speria pe moldoveni cu tancurile româneşti”. În final, Renato Usatâi afirmă că „Plahotniuc este un rău care va fi pedepsit”.

Dar totodată el afirmă că Plahotniuc este trup din trupul Moldovei de astăzi, pe care au creat-o „flecarii de la Jurnal TV, care la începutul anilor ’90, ajungând la putere, au pus bazele eşecului statului moldovnesc”. Vom preciza că exact în ziua în care Parlamentul i-a ridicat imunitatea de parlametnar lui Vladimir Filat la solicitarea Proguraturii Generale şi a fost reţinut de CNA, Vladimir Plahotniuc a anunţat că se autosuspendă din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova şi din calitatea de memebru al acestei formaţiuni politice.

Omul de afaceri a spun că a făcut acest pas „având în vedere necesitatea ca ancheta în cazul BEM să fie în afara oricăror suspiciuni legate de eventuale influențe externe instituțiilor de drept, dar având în vedere și acuzațiile care mi se aduc, chiar dacă nu au fost niciodată probate și sunt nefondate”. Totodată Plahotniuc a precizat că el niciodată nu a avut vre-o implicare în cazul investigaţiei fraudelor de la Banca de Economii.

Navighează dupa cuvinte-cheie: ,