„Război” între Dodon și Usatâi?

14:41, 12 octombrie 2015 | Politica | 1031 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Deși au organizat acțiuni comune de protest în fața parlamentului și părea că pun la cale împreună toate acțiunile de protest în vederea debarcării actualei puteri de la guvernare, Renato Usatîi a acționat astăzi de unul singur, fără liderul PSRM, Igor Dodon.  Socialiștii s-au arătat cam nemulțumiți de acest fapt și nu au ezitat să vină cu acuzații către liderul PN, spunând că Usatîi a acționat înafara cadrului legal, când a recurs împreună cu activiştii formaţiunii „Partidul Nostru”,  la blocarea circulaţiei în centrul Capitalei.

„Partidul Socialiștilor este responsabil de acțiunile de protest organizate săptămâna trecută, inclusiv blocarea regulamentară a străzilor sâmbătă în fața partidelor din AIE. Toate acțiunile fiind perfect legal organizate de socialiști. Socialiștii organizează doar acțiuni în limita cadrului legal, restul fără comentarii”,. Restul fără comentarii”, a scris liderul PSRM, Igor Dodon, pe o rețea de socializare.

Și deputatul PSRM Bogdan Țîrdea susține că Renato Usatîi este organizatorul blocării ilegale a bulevardului central din Chișinău. „Strada a fost blocată de Renato Usatîi”.

De cealaltă parte, Renato Usatîi a recunoscut că protestul nu a fost autorizat, iar blocarea străzii a fost ilegală. Totuși el susține că: ,,Nu este legal, dar oare se mai pune problema atâta timp cât avem un miliard furat, iar o buna parte dintre deputați sunt niște nenorociți, se mai pune oare problema legalizării unui protest? Am avertizat conducerea să nu glumească cu noi, ei ne-au ignorat”.

Menționăm că în dimineața zilei de astăzi, sutele de automobile au fost parcate pe bd. Ștefan cel Mare, în preajma Parlamentului, în perimetrul străzilor G. Bănulescu-Bodoni și Serghei Lazo.

Zeci de polițiști au încercuit zona, iar transportul este redirecționat pe alte străzi.

Ulterior, protestatarii Partidului Nostru au deblocat strada în jurul orei 10.00.