Raețchi nu mai e cu americanii: SUA ar fi putut fi reîntemeiate pe gândirea sclavagistă

17:30, 2 septembrie 2016 | Politica | 3074 vizualizări | Nu există niciun comentariu Autor:

Vicepreședintele PNL București, Ovidiu Raețchi, a reacționat dur la declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, deși deputatul liberal era cunoscut ca un mare fan al Americii.

București, 2 august – FLUX. Deși au trecut câteva zile de la declarațiile ambasadorului James Pettit la Chișinău, reacțiile politicienilor români încă mai produc reverberații. Este și cazul deputatului PNL Ovidiu Raețchi care a postat pe pagina sa un mesaj dur pentru americani.

”Oricare ar fi obiectivul strategic al ambasadorului Statelor Unite la Chișinău, modul în care a ales să comunice e cel puțin bizar. Să faci în 2016 apologia efectelor Pactului Ribbentrop-Molotov e ca și cum ne-am apuca noi, tam-nisam, să explicăm că Sudul avea dreptate în Războiul de Secesiune cu Nordul”, a scris parlamentarul liberal.

Acesta este de părere că logica ambasadorului contravine modului în care s-au format chiar Statele Unite și că s-ar fi așteptat ca situația să fie altfel înțeleasă de către diplomatul american.

”Statele Separate ar fi sunat mai bine, mai sănătos decât Statele Unite. Să gândești azi granițele din jurul Rusiei pe baza unui deal între Hitler și Stalin e similar cu a crede ca SUA ar fi putut fi reîntemeiate ideologic pe gândirea sclavagistă a președintelui confederat Jefferson Davis”, a scris Raețchi pe pagina sa de facebook.